València per l’esquerra. Butlletí núm 30, època II. Maig/Juny 2020

 

cabecera

Butlletí electrònic d’EUPV València ciutat | Núm 30, Època II MAIG/JUNY 2020

_POLÍTIQUES PER L’ESQUERRA _
MásReclamem una financiació adecuada per al transport a la ciutat de València 

La diputada en el congrés Roser Maestro i la coordinadora d’EUPV de la ciutat de València Rosa Albert, han anunciat que una de les qüestions que es plantejaran des de la formació en la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat, serà que es contemple una assignació financera per a subvencionar el transport públic en la capital i la seua àrea d’influència, de la mateixa manera que succeeix en altres grans ciutats com Madrid o Barcelona, el sistema de mobilitat de les quals també seria deficitari sense aqueixa aportació. [+INFO]

Volem que s’incrementen els recursos dirigits a les persones en risc o en situació d’exclusió social

Rosa Albert s’ha referit a la iniciativa del Síndic de Greuges per la qual sol·licita informació a l’Ajuntament de València relativa a les actuacions desenvolupades en barris especialment castigats per aquesta crisi per la seua situació soci-econòmica. Albert ha recordat que “existeixen estudis elaborats pel propi Ajuntament que ja ens mostraven un escenari social en el qual era necessari adoptar mesures urgents de lluita contra la pobresa, desgraciadament ens trobem en aquest moment davant una realitat molt més crítica i que requereix d’una mobilització de recursos de manera urgent”.. [+INFO]

Exigim un pla urgent per a les entitats socials que presten el servei de repartiment d’aliments

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València ha reclamat a l’equip de govern municipal una actuació dirigida a estudiar quants col·lectius socials presten en l’actualitat el repartiment d’aliments en els seus barris, en quines condicions es desenvolupa i amb quins recursos es compta. “Estem observant com s’ha de recórrer a la solidaritat veïnal i d’empreses privades sense rebre cap suport per part de l’Ajuntament i el que més ens preocupa és que les persones voluntàries no compten amb els equips de protecció adequats a l’hora del repartiment”. [+INFO]

 

 

_BARRIS PER L’ESQUERRA _MásUrgim al govern central i municipal a posar terminis al trasllat de la subestació de Patraix

Rosa Albert ha traslladat el suport de la seua formació amb l’AVV de Favara i la resta de col·lectius ciutadans i socials que porten més de 15 anys exigint el traslladat d’una instal·lació que desenvolupa una activitat qualificada com a molesta, nociva i perillosa. Albert ha recordat que en el cas de la subestació de Patraix el primer pronunciament judicial ve de l’any 2015, quan el TSJ suspén la llicència en declarar com a “activitat perillosa” el funcionament d’aquesta. “Passats els anys i malgrat que l’any 2018 la Comissió de Transició Ecològica del Congrés dels Diputats va aprovar, per unanimitat, la proposta de Compromís que reclamava el tancament i desmantellament de la subestació, hui dia no s’ha portat avant cap acció dirigida a la clausura de l’activitat”. [+INFO]

Ens sumem a les denúncies dels col·lectius ecologistes i rebutjem la reactivació de la ZAL

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre l’aprovació de les obres de reparació de la Zona d’Activitats logístiques (ZAL) per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de València, Compromís i PSPV, en ple estat d’Alarma. “Des d’EUPV vam ser crítics davant l’acord aconseguit en el 2018 entre Generalitat, Port i Ajuntament pel qual es donava via lliure a la reactivació de la ZAL”. Lamentablement aquells que van acompanyar als col·lectius ciutadans i ecologistes en la lluita que es va mantindre per a evitar aquest atropellament social i mediambiental, en aquests moments que tenen responsabilitat de govern s’alineen amb la postura de la dreta i de forma absolutament covard executen aquest projecte”. Enfront d’això des d’EUPV continuem apostant per un corredor verd, lliure d’activitats econòmiques i que conserve una dels nostres senyals d’identitat com és l’horta”, ha manifestat Albert. [+INFO]

 

EUPV València ciutat

Carrer de Borrull, 25. VALÈNCIA
Email: valencia@eupv.org

facebook twitter rss

valencia.eupv.org

Butlletí electrònic d’Esquerra Unida de València ciutat | Núm 30, Època II MAIG/JUNY 2020

 

Show More

Related Articles

Back to top button