Comunicat davant las infiltracions policials en els moviments socials i veïnals de València

VALÈNCIA, 13 FEBRER 2023. Al llarg de les últimes hores hem conegut la lamentable i condemnable notícia d’una infiltració il·legítima per part del CNI en diferents col·lectius socials i veïnals de València, vulnerant drets fonamentals i el respecte al funcionament democràtic de la societat civil.

Des de l’assemblea d’EU València manifestem la nostra preocupació davant uns fets d’extrema gravetat i expressem la més enèrgica repulsa a les circumstàncies conegudes, i altres actuacions similars que hem conegut prèviament, afectant altres organitzacions socials de Catalunya.

Els moviments socials i el teixit associatiu en els quals aquest agent ha estat infiltrat són col·lectius oberts , que aporten un valor i una riquesa democràtica indubtable a la nostra societat, i que no sols no representen cap perill per a la seguretat ciutadana, sinó que realitzen una labor social i col·lectiva de crucial valor per als barris en els quals actuen i la ciutat en el seu conjunt.

Per això, ens sumem a les iniciatives presentades per Unides Podem exigint explicacions a la delegada del Govern, així com també al Ministeri de l’Interior, perquè s’esclarisquen tots els aspectes relatius a aquests fets, exigir responsabilitats i que s’aclarisca si actualment aquestes pràctiques es continuen produint, i en el cas que així siga, es detinguen immediatament.

Finalment, volem mostrar el nostre suport i solidaritat a les associacions implicades: Entre Barris, Cuidem Benimaclet i CSOA l’Horta – Benimaclet.

L’ASSEMBLEA D’ESQUERRA UNIDA VALÈNCIA

Show More
Back to top button