ESQUERRA UNIDA DE VALÈNCIA PRESENTA UNA MOCIÓ PER A ENFORTIR LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA I MILLORAR EL FUNCIONAMENT DEMOCRÀTIC DE LES JUNTES MUNICIPALS DE DISTRICTE

L’organització d’esquerres ha presentat una moció a l’Ajuntament de València per a solucionar diferents qüestions relacionades amb les Juntes Municipals de Districte. En el seu contingut presenta 10 mesures per a “revitalitzar el seu funcionament de manera dinàmica”, declarant que és urgent “una aposta decidida que aconseguisca assoliments irreversibles quant a les garanties de participació, inclusió i capacitat de decisió, cada vegada més vinculant.”

Esquerra Unida de València Ciutat vol demostrar que “la ciutadania de València acull positivament els processos de participació ciutadana convocats per a tindre en consideració la seua veu, involucrant-se activament en aquelles iniciatives destinades a millorar la proximitat entre els veïns i veïnes de la ciutat i l’Ajuntament de València.”

No obstant això, l’agrupació especifica que “cal continuar aprofundint en els instruments que permeten enfortir la participació ciutadana i el funcionament democràtic de l’Ajuntament de València en el seu conjunt, amb una aposta decidida que aconseguisca assoliments irreversibles quant a les garanties de participació, inclusió i capacitat de decisió, cada vegada més vinculant.”

Al mateix temps, detallen que “un eventual fracàs en l’activació, manteniment i millora dels processos i institucions participatives de la ciutadania valenciana suposaria soscavar la confiança d’un dels recursos més valuosos per a la construcció d’una ciutat democràtica i sostenible: els seus veïns i veïnes i el seu teixit associatiu organitzat.”

Després de posar-se en contacte amb entitats i associacions veïnals, des de EUVlc afigen que “tenint en compte la trajectòria manifestada fins al moment per les Juntes Municipals, les veiem com a òrgans cada vegada més allunyats de la ciutadania i sense una utilitat percebuda de manera positiva pels veïns, tendència preocupant que ha de ser urgentment revertida.”

Als membres de l’organització els resulta “alarmant” la creixent desmobilització ciutadana i dels moviments socials organitzats que és, segons ells, fruit d’inèrcies institucionals que no afavoreixen una major i millor participació. Per a això, entre les diferents mesures proposa millorar la difusió de convocatòries, facilitar la paraula al públic en les sessions i realització d’intervencions, convidar a les mateixes a AAVV o col·lectius, o agilitzar el funcionament de les diferents comissions de treball. Amb elles EUVlc vol reformar el seu funcionament i aconseguir “revitalitzar el seu funcionament de manera dinàmica i convertir-les en òrgans pròxims a la ciutadania”.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button