EU-VALÈNCIA PRESENTA UNA MOCIÓ RECLAMANT LA PROTECCIÓ DE LA DEFENSORA DE DRETS HUMANS SULTANA JAYA I LA SEUA FAMÍLIA

EU-València Ciutat ha presentat una moció a l’Ajuntament de València denunciant l’assetjament que està patint per part de les autoritats marroquines la defensora de drets humans sahrauí Sultana Jaya i la seua família.

“Des d’Esquerra Unida no podem callar davant la vulneració de drets humans a la qual es veu sotmés el poble sahrauí, com és el cas d’indefensió en la qual es troba actualment Sultana Jaya” comenten des de la formació d’esquerres valenciana. “Sempre hem sigut clars en el nostre posicionament en aquest conflicte territorial per al qual l’única solució és un referèndum just que els permeta decidir el seu destí com a nació.”.

“La societat civil valenciana té un fort vincle amb el poble sahrauí, i des de les institucions s’han realitzat nombroses proclamacions de suport a la causa. Per això traslladem aquesta moció amb l’objectiu que el consistori municipal exigisca que es prenguen mesures que garantisquen la seguretat de Sultana” afigen.

Entre les mesures recollides en la moció per EU València Ciutat es troben exigir a l’ONU, la UE i el govern d’Espanya que done protecció a la defensora de drets humans, que el govern d’Espanya assumisca la seua responsabilitat com a potència administradora o sol·licitar una comissió mèdica internacional per a la ciutat de Bojador que atenga l’activista i la seua família.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button