EU-VALÈNCIA S’OPOSA A LA DEMOLICIÓ DELS EDIFICIS DE LA CREU COBERTA DE L’ARQUITECTE DEMETRIO RIBES

Des d’Esquerra Unida de València Ciutat s’oposen a la decisió de demolir els edificis en estat de risc de ruïna imminent del barri de la Creu Coberta. L’abandó dels habitatges per part de l’empresa propietària ha permés la seua progressiva deterioració que ha arribat a les conseqüències que estem veient aquestes setmanes: d’una banda, el desallotjament de les 23 famílies que vivien allí, i, per un altre, la demolició planificada per a aquest 12 d’agost.

“En EU celebrem que, gràcies a la implicació de la societat civil en solidaritat amb les famílies afectades, l’Ajuntament vaja a oferir-los alternativa residencial. Però creiem que a més hauria de reconsiderar la decisió de demolir els edificis, valorant la possibilitat d’una rehabilitació”, declaren des de la formació d’esquerres.

“Òbviament, hi ha raons de defensa del patrimoni històric per a defensar que es mantinguen els edificis, un dels pocs exemples de neomudéjar de la ciutat i obra del destacat arquitecte valencià Demetrio Ribes, de qui també és l’Estació del Nord”, afigen. “Però no és l’únic motiu: l’Ajuntament ha de demostrar que no volen que a la ciutat hi haja barris de primera i de segona, i que es preocupa de defensar i protegir el patrimoni dels barris obrers. No és just que les conseqüències de l’abandó per part de l’empresa propietària el paguen les famílies que els habitaven i els veïns del barri”.

“L’ajuntament ha de prevenir aquestes degradacions obligant als propietaris al fet que siguen rehabilitades i mantingudes, i s’ha d’aprendre d’aquesta situació perquè no es repetisca en altres edificis en condicions similars. Creiem que defensar la cultura i el patrimoni històric de la nostra ciutat va molt més enllà dels llocs emblemàtics i focus turístics, i que l’Ajuntament ha de preocupar-se de protegir la identitat dels nostres barris i fomentar que siga conegut per la ciutadania”, finalitzen.

Gestora d’Esquerra Unida de València Ciutat

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button