ESQUERRA UNIDA LAMENTA LA DECISIÓ DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA DE NO RECÓRRER DAVANT ELS TRIBUNALS EL DECRET QUE NEGA A BENIMAMET EL SEU DRET A SER ENTITAT LOCAL MENOR

Des d’Esquerra Unida de València Ciutat lamentem la decisió de l’Ajuntament de no recórrer davant els tribunals el decret que nega a Benimamet el seu dret a ser entitat local menor, ja que l’esmentat decret tanca la porta administrativa als anys que es porta tramitant aquest expedient i el suport en tot el barri de Benimamet.

Volem recordar que l’expedient va ser presentat davant l’Ajuntament de València el 15 de gener de 2008 amb un escrit de José Simón acompanyant signatures i el suport de grups promotors de l’Entitat local Menor. Expedient que va haver de ser tramitat per la llavors alcaldessa de València Rita Barbera (PP), sense que es conega cap resultat del mateix per més vegades que se li instava i preguntava. Trobant-nos finalment la modificació legal que impulse també el govern del PP (Montoro) pel qual es prohibia des de 2013 qualsevol Entitat Local Menor que no estiguera iniciada abans d’aqueix any.

Tota la documentació que té l’Ajuntament de València deixa clar que l’expedient va ser iniciat a instàncies del grup que encapçalava José Simón ja en 2008, per tant abans del 2013, data en què es va aprovar per part del govern de Rajoy la llei que el prohibia.

És per això des d’Esquerra Unida creiem que a l’ésser una simple falta de voluntat política i existint raons jurídiques que ho permeten, l’equip de govern de l’Ajuntament de València hauria de reconsiderar la seua posició per a respectar la voluntat dels veïns i veïnes de Benimamet.

Finalment Esquerra Unida, creiem que aqueixa falta de voluntat política per a recórrer davant els tribunals, contradiu els programes electorals dels grups municipals que actualment conformen l’equip de govern municipal, programes en els quals si recollien la consideració de Benimámet com a Entitat Local Menor.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button