EU-VALÈNCIA REITERA LA SEUA RECLAMACIÓ D’UN MILLOR SERVEI DE BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES DURANT ELS MESOS D’ESTIU

La formació d’esquerres recorda al govern municipal la necessitat de millorar el servei públic de biblioteques, reforçant-lo a l’estiu de manera que la ciutadania que es quede a València durant aquest període no es veja afectat per les limitacions horàries. Amb la modificació de l’horari que implementa l’ajuntament des del 21 de juny a l’1 d’octubre les biblioteques obrin només als matins de dilluns a divendres. I és més a l’agost només obriran 10 del total de biblioteques, reduint a un terç el servei.

“De la mateixa forma que hem fet en anteriors ocasions, tornem a traslladar a l’Ajuntament la necessitat de reforçar el servei de biblioteques públiques” expliquen des de la gestora d’Esquerra Unida de València Ciutat. “Qualsevol govern que pose els serveis públics i la cultura entre les seues prioritats ha de preocupar-se d’oferir un servei de biblioteques de qualitat dotant d’un espai públic perquè la ciutadania puga donar cabuda a iniciatives i inquietuds culturals en els seus barris. Aquestes modificacions horàries i tancaments perjudiquen tant les estudiants que aprofiten l’estiu per a estudiar com a totes aquelles persones que per diferents motius passen aquests mesos a la ciutat”.

Des d’EU València Ciutat matisen que el problema no es redueix a aqueixes restriccions per horari d’estiu, sinó que a més hi ha biblioteques que restringeixen encara més els seus períodes d’obertura. “Una companya ha fet seguiment de les notificacions dels nombrosos tancaments ocasionals dels quals avisen a través del seu compte de Twitter, demostrant que en la pràctica la limitació del servei és encara és major” comenten des de la gestora, acompanyant la declaració d’una taula registrant les dades.

“Aquesta és una qüestió que preocupa la nostra formació política des de fa anys, i que considerem hauria de formar part de l’agenda política de totes les forces d’esquerres. Esperem que el govern del Rialto finalment s’adone d’aquesta necessitat dels veïns i veïnes dels barris de València i actue sobre aquest tema”.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button