EU-VALENCIA CIUTAT ES POSICIONA RESPECTE AL DERROCAMENT DEL CINE METROPOL

Esquerra Unida de València ciutat s’oposa al derrocament del Cine Metropol i reclama a l’Ajuntament que prenga las mesures adequades per a salvar aquest edifici pel seu valor per al patrimoni cultural i la memòria de la ciutat de València.

Durant molts anys ha dominat en la nostra ciutat una política urbanística que, al prevaler l’especulació, la mercantilització i la privatització de l’espai urbà, ha menyspreat el nostre patrimoni cultural i històric, amb el trist resultat de la pèrdua de nombrosos edificis i espais de gran valor.

Des d’EUPV de València ciutat pensem que aquesta situació no pot repetir-se amb el Cine Metropol i que l’Ajuntament de València ha de prendre las mesures de protecció que siguen convenients per a evitar perdre un altre referent de la cultura i la memòria valenciana.

Tal com han establert els informes d’experts realitzats des de la Universitat de València, l’edifici del Metropol, obra del reconegut arquitecte Javier Goerlich, presenta valors arquitectònics indubtables, sent a més l’únic cine d’aquesta època i amb eixes característiques que es conserva en peu, un exemple singular que ha de ser conservat.

Així mateix, el Cine Metropol està estretament vinculat a la memòria democràtica valenciana, tant perquè el seu promotor va ser el destacat editor republicà Vicente Miguel Carceller, torturat i assassinat a Paterna després de la guerra pels sublevats, com per la seua labor durant la guerra civil. Durant el conflicte, el cine va quedar sota el control del Comité Executiu d’Espectacles Públics, creat pels sindicats teatrals de CNT i UGT, que va desenvolupar una experiència única a Espanya, programant activitats culturals i espectacles a fi d’elevar la moral de la rereguarda i d’encoratjar la resistència en la zona lleial a la democràcia republicana.

Per tot això, el Cine Metropol mereix que l’Ajuntament de València prenga les mesures oportunes per a oferir protecció jurídica a l’edifici pel seu valor patrimonial, tant arquitectònic com cultural i de memòria, ja siga declarant-lo com Bé de Referència Local, o amb una altra fórmula que permeta conservar el Metropol.

Show More

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button