Esquerra Unida proposa l’ús temporal de solars abandonats en Benimàmet davant el perill d’incendi i els problemes d’insalubritat persistents

Rosa Albert: ”És inconcebible que l’Ajuntament continue mirant cap a un altre costat sense abordar l’execució subsidiària i sense donar ús veïnal a aquests solars”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat l’ús temporal de solars abandonats en benefici dels veïns i veïnes després de denunciar la passivitat del govern municipal davant el perill que suposa l’abandó dels solars de Benimàmet. ”No entenem que, davant el problema d’insalubritat existent i el perill d’incendi evident, l’Ajuntament continue mirant cap a un altre costat”, ha manifestat.

Rosa Albert ha alertat avui de nou sobre la situació existent en Benimàmet amb uns solars que, lluny de condicionar-se per a ús dels veïns i veïnes, continuen mantenint i acreixent el perill d’incendi que preval en aquesta zona. “És inacceptable que després del conat d’incendi del passat any i els reiterats avisos al llarg de tota la legislatura, l’equip de govern de l’Ajuntament continue mirant cap a un altre costat sense abordar una situació que a més de brutícia i insalubritat suposa un autèntic risc per als veïns i veïnes de la pedania”, ha dit Rosa Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat a més que aquest tipus de solars “haurien d’adaptar-se per a l’ús públic, per exemple per a aparcament lliure o altres usos públics en benefici dels veïns i veïnes, tal com ha defensat sempre Esquerra Unida”. “No entenem com un govern que teòricament va arribar per a canviar les coses segueix sense solucionar aquest problema que es repeteix en els diferents barris de la ciutat, mantenint la situació d’insalubritat i perill i sense posar aquestes zones a la disposició de les veïnes i veïns”, ha afegit la coordinadora d’EUPV a València.

Rosa Albert ha recordat que “el govern municipal segueix sense donar un sol pas dels recollits en el procés d’execució subsidiària respecte als solars de titularitat privada, contravenint a les seues pròpies ordenances municipals”.

“Esquerra Unida proposa realitzar un cens de solars, assegurant l’ús temporal dels mateixos fins que aquests siguen reclamats pels propietaris, consensuant l’ús d’aquests solars amb les associacions del barri tenint en compte les necessitats dotacionals i realitzant una previsió perquè aquestes necessitats siguen cobertes de manera definitiva en el moment que calga retornar l’espai ocupat a la propietat”, ha conclòs Rosa Albert.

Show More

Related Articles

2 Comments

  1. genial.Ojalá se hiciese en Extremadura.
    aquí el problema se agudiza por clima y suciedad, aparte de un gran abandono.

Back to top button