EU aposta per una zonificació escolar a València que garantisca el dret a l’educació en igualtat

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert ha qualificat com un pas cap al districte únic la proposta de Conselleria per a la ciutat de València de passar de 19 a 7 àrees en Infantil i Primària i de 10 a 4 en Secundària. “Aquesta proposta s’acosta més als plantejaments de districte únic del PP que a una zonificació que garantisca veritablement el dret a l’educació de qualitat arrelada en l’entorn social”, ha subratllat Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que “va ser el govern del PP i les seues polítiques de retallades  qui ens va ficar en el districte únic al que es va oposar tota la comunitat educativa de l’escola pública i tota l’oposició política. Amb el nou govern passem a una nova zonificació, i ara a la taula de l’Ajuntament arriba una tercera proposta per al curs que ve que suposaria la tercera zonificació en tres anys”.

Des d’EUPV denunciem la improvisació de la política educativa. Entenem que els arguments contra el districte únic continuen sent vàlids ara també. Rosa Albert ha assenyalat que “en EUPV apostem per l’escola pública de qualitat i prop de casa. Reivindiquem una zonificació que garantisca la matrícula en l’escola pública en tota la ciutat i en tots els nivells, i que no implique segregació de cap tipus”.

Albert ha recordat que la seua formació manté el seu compromís irrenunciable amb l’educació pública, per un model educatiu inclusiu, laic i democràtic que garantisca el dret de tots i totes a una educació de qualitat en condicions d’igualtat. “Propostes com la qual se’ns presenta ara, van en sentit contrari. Per açò instem a la comissió sobre mapa escolar del Consell Escolar Municipal de València perquè en la pròxima reunió es pronuncie de manera clara contra la reducció de zones escolars”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

One Comment

  1. En los municipios donde solo hay una fiesta local coincidente con periodo no lectivo ese d a se recupera el 30 de abril. Los d as lectivos son los mismos en todos los centros escolares andaluces, 178 para el caso de Infantil y Primaria y 175 en el resto de ense anzas.

Back to top button