Esquerra Unida qualifica “d’esperpèntic” el tancament de les dependències de bombers de Ciutat Vella

Albert: ”S’hereta del PP un equipament que va costar més de 3 milions d’euros, així com el mateix modus operandi, és a dir, obrir una instal·lació per a tancar un altra”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert, ha valorat hui “d’esperpèntica” la decisió adoptada pel govern municipal per la qual es va a procedir al trasllat de les dependències de bombers de Ciutat Vella al del parc Oest, que finalment va a recuperar la seua activitat. “Si bé és cert que estem davant una situació heretada i que és un exemple més de la pèssima gestió del PP, també ho és que la resposta no pot ser més del mateix”, ha defensat la dirigent d’esquerres.

Albert ha recordat que la de Ciutat Vella, amb un cost de 3 milions d’euros, va ser inaugurat en 2015, després d’anys de reiterades anomalies que van ser retardant la seua construcció. En el mateix moment de la seua inauguració es va tancar el Parc d’Oest argumentant deficiències estructurals greus. “En definitiva ni uns ni uns altres fan fer front a la realitat que no és una altra que la falta de personal. Han consultat a les entitats ciutadanes i associacions de comerciants la seua opinió sobre aquest tancament?”, s’ha preguntat.

Albert ha plantejat el contrasentit que suposa el fet que la ciutat d’Europa que compta amb el centre històric més gran manque d’unes dependències de bombers. “Si bé és cert que les circumstàncies especials de Ciutat Vella fan necessaris vehicles i materials adaptats, no menys cert és que ja s’ha realitzat una inversió econòmica que, encara que insuficient, és important i ara es va a abandonar”, ha afirmat la coordinador, qui, a més, ha afegit “que si bé és cert que la pròpia trama del barri per l’estretor dels seus carrers dificulta l’accés dels vehicles contra incendis, també ho és que no ho impedeix completament”.

Així mateix, Rosa Albert ha indicat també que s’hauria de tenir en compte el procés de conversió per a vianants que s’ha iniciat en el barri i que pot dificultar encara més l’accés a determinades carrers. “En definitiva, l’anunci que en 2020 es va a aconseguir la xifra de 400 efectius en plantilla ens sembla no solament insuficient sinó un brindis al sol, i aquest si és el vertader problema que s’hauria de solucionar”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

One Comment

  1. Originalmente, Esquerra Unida de les Illes Balears se declaraba fuerza politica soberana en su ambito territorial, y se declaraba defensora del derecho de autodeterminacion y los derechos linguisticos de las Islas Baleares.

Back to top button