EU urgeix a l’equip de govern a realitzar una inspecció urgent de les torres d’alta tensió i subestacions elèctriques de València

Rosa Albert: “Hi ha barris que porten denunciant anys l’existència de torres d’alta tensió situades a escassos metres de col•legis i zones residencials”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha anunciat que la seua formació politíca va a sol•licitar a l’actual equip de govern municipal a través de les juntes de districte que es procedisca a inspeccionar totes les torres d’alta tensió i subestacions elèctriques que es troben en el terme municipal de València, en col•laboració amb la resta d’administracions de les quals depenga competencialment. “Hi ha denúncies reiterades de barris que porten demandant la retirada d’aquests elements donada la seua proximitat a habitatges i fins i tot a zones escolars, desgraciadament ni l’anterior equip de govern del PP ni l’actual han oferit cap solució”, ha declarat Albert.

La coordinadora ha recordat la reivindicació que durant anys han mantingut barris com Patraix perquè es trasllade la subestació, però també  altres barris com Benimaclet vénen reclamant a l’actual govern municipal perquè es procedisca a retirar els pals d’alta tensió situats en al carrer Poeta Ricart Sanmartí, cantonada amb Enginyer Vicente Pichó i amb Enginyer Alberto Oñate amb Massalfasar, a escassos metres d’edificis habitats i d’un centre escolar. “El pitjor d’aquesta situació és la falta de resposta davant una demanda ciutadana fonamentada en diverses sentències que obligaven a retirar  un transformador al considerar que existien indicis raonables per a suposar que el nivell d’exposició al que estaven sotmesos els habitatges era un factor de risc per a la salut. Esperem que no s’haja de recórrer a la justícia perquè l’Administració complisca amb les seues obligacions”, ha dit la portaveu de la formació d’esquerres.

Per a Albert, “l’ocorregut en el barri de la Trinitat no fa sinó posar en evidència la necessitat d’implementar mesures que garantisquen la seguretat d’aquest tipus d’instal•lacions i per açò és necessari que es controle periòdicament que es compleixen totes les mesures de seguretat que marca la llei”.

Finalment, Rosa Albert ha volgut recordar el cas de la subestació de Patraix. El passat mes de Març de 2015 el TSJ va suspendre la llicència d’activitat de la subestació declarant com a “activitat perillosa” el funcionament de la mateixa, malgrat aquest pronunciament judicial no s’ha portat avant cap acció dirigida a la clausura de l’activitat.

La coordinadora d’EUPV de València, ha volgut recordar que “durant anys hem acompanyat als i les veïnes de Patraix en les seues  reivindicacions, ara ha arribat el moment perquè els qui tenen capacitat de govern vagen més enllà de la pancarta i la moció institucional i complisquen amb el promès durant anys. Lamentem que tot el que s’ha fet en aquest sentit és l’anunci de que s’anava a presentar una moció al ple de Juny d’enguany exigint al govern d’Espanya el trasllat, moció que per cert no tenim constància que s’haja presentat”, ha finalitzat Albert.

torres_alta_tensio_benimaclet

Show More

Related Articles

One Comment

  1. No sols als barris que s’ anomenen al artículo, sino també al barrio de Malilla, en Avda. Federico García Lorca; tenim un grau problema. Molts veins han tongut càncer i molts paldals moren electrocutats cada día.

Back to top button