EUPV reclama al govern municipal que s’incrementen els recursos dirigits a les persones en risc o en situació d’exclusió social

Rosa Albert: “De la mateixa forma que s’han aprovat ajudes dirigides a col·lectius com els autònoms que s’han vist fortament afectats per la crisi sanitària, urgeix també posar més recursos econòmics dirigits a persones que es troben en situació d’exclusió social”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha referit a la iniciativa del Síndic de Greuges per la qual sol·licita informació a l’Ajuntament de València relativa a les actuacions desenvolupades en barris especialment castigats per aquesta crisi per la seua situació soci-econòmica. Albert ha recordat que el ple de l’Observatori per a la Defensa dels drets de les Persones en Situació de Vulnerabilitat del Síndic de Greuges va posar en marxa l’any 2019 un grup de treball per a estudiar la suficiència econòmica a la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’elaborar, al llarg de l’any 2020, un informe sobre “La lluita contra la pobresa i la desigualtat en la Comunitat Valenciana”. Albert ha recordat que “existeixen estudis elaborats pel propi Ajuntament que ja ens mostraven un escenari social en el qual era necessari adoptar mesures urgents de lluita contra la pobresa, desgraciadament ens trobem en aquest moment davant una realitat molt més crítica i que requereix d’una mobilització de recursos de manera urgent”, ha declarat Albert.

“No podem continuar negant la realitat, és necessari afrontar la nova situació i garantir recursos econòmics i personals per a afrontar en condicions que permeten atendre les demandes que es puguen produir”. En aqueix sentit, afegeix Rosa Albert, “no sembla que l’equip de govern assumisca la gravetat dels temps en els quals ens trobem i estem observant com són les entitats ciutadanes i socials les que estan prenent la iniciativa sense suport per part de l’Administració”.

Albert ha recordat l’estudi realitzat per la Regidoria de Benestar Social juntament amb entitats socials de la ciutat, pel qual es van poder obtindre dades reals relatives al cens de persones sense llar de la ciutat de València, en concret 938 persones es trobaven sense llar abans de l’inici de la crisi. A això caldria unir totes les persones que en aquests moments necessiten dels serveis socials per obtindre aliments o subministraments de qualsevol tipus. “És fonamental que no oblidem a aquests col·lectius i per tant que s’apliquen amb urgència mesures que protegisquen i asseguren a les persones sense recursos la seua salut i seguretat”, ha assenyalat Rosa Albert.

Des d’EUPV entenem que, davant la situació en la qual ens trobem, les institucions han de treballar per a garantir els drets de totes les persones, especialment d’aquells col·lectius més vulnerables. “Ha de ser prioritari per a l’Ajuntament de València i per a la Generalitat Valenciana invertir els recursos necessaris per a protegir a la ciutadania i començar a treballar en protocols en els quals s’aborden aquest tipus de situacions”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button