EUPV exigeix al govern municipal un pla de coordinació i ajuda urgent a les entitats socials que presten el servei de repartiment d’aliments

Rosa Albert: “El tancament de menjadors socials i la falta de recursos propis de l’administració fa que molts col·lectius socials estiguen assumint aquest servei sense comptar ni amb recursos ni amb material de protecció adequat”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat a l’equip de govern una actuació dirigida a estudiar quants col·lectius socials presten en l’actualitat el repartiment d’aliments en els seus barris, en quines condicions es desenvolupa i amb quins recursos es compta. “La crisi sanitària en la qual es troba el país i les conseqüències que ha portat tant sanitàries com socials que l’ajuntament ha de valorar i combatre i no l’està fent”. Des de l’inici de la crisi són moltes les entitats ciutadanes i socials que estan cobrint les demandes dels seus veïns i veïnes que en molts casos passen per qüestions tan bàsiques com la de l’alimentació. “Estem observant com s’ha de recórrer a la solidaritat veïnal i d’empreses privades sense rebre cap suport per part de l’Ajuntament i el que més ens preocupa és que les persones voluntàries no compten amb els equips de protecció adequats a l’hora del repartiment”, ha assenyalat Rosa Albert.

Des de la coalició d’esquerres s’exigeix una major implicació per part de l’Ajuntament, “es tracta d’un problema social i sanitari i ja han passat molts dies sense que es prenga la iniciativa d’intervindre i coordinar de manera segura, garantint que les entitats compten amb els recursos suficients, s’estan enfrontant a una realitat que els desborda sense cap mena de suport institucional”, ha assegurat Albert.

Des d’EUPV continuarem defensant unes polítiques que s’adapten a les noves necessitats socials, que siguen inclusives i que corregisquen les desigualtats existents, la qual cosa porta aparellat un compromís pressupostari i en aquest cas també sanitari. Hem de treballar transversalment, de manera planificada i coordinada amb altres administracions públiques i també amb les associacions socials, per a garantir els drets de totes les persones”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button