EUPV reafirma el seu compromís amb la república com a garant de la defensa dels valors públics

Rosa Albert: “Davant la situació de crisi social i sanitària que estem vivint, es fa especialment necessari reivindicar els valors de justicia, solidaritat i igualtat que van inspirar la república”  

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat, un any més, a l’alcalde de València, que la bandera de la República onege al balcó de l’Ajuntament en senyal de record i homenatge a totes les persones que van lluitar, i fins i tot van donar la seua vida, per a defensar la llibertat, la igualtat i la justícia social. Per a Rosa Albert,  “els valors que van inspirar la II República no sols continuen vigents en la nostra societat sinó que enguany davant la situació d’emergència sanitària i social en la qual ens trobem, hem de defensar-los amb major força si cap, en aqueix sentit és responsabilitat de les administracions públiques difondre’ls”, ha manifestat.

Rosa Albert ha recordat que el 14 d’abril es fan 89 anys de la proclamació de la Segona República, ostentant la nostra ciutat durant un període la capitalitat. Aquest període va suposar socialment un avanç en drets i llibertats que va ser truncat per l’aixecament militar. Per això, “la ciutat de València hauria de tindre un protagonisme com Cap i Casal que és. A més —ha prosseguit Rosa Albert— enguany es fa més necessari que mai reivindicar els valors de llibertat individuals i col·lectius que va suposar la II República”.

La portaveu d’EUPV a la ciutat de València ha reivindicat l’esperit republicà de la formació política i ha remarcat que “commemorant el 14 d’abril estem defensant el control democràtic de la vida pública així com polítiques socials i econòmiques que corregisquen les desigualtats existents en tots els àmbits per a transformar l’actual societat convertint-la en una societat més justa, més igualitària i més participativa començant per l’elecció de la Prefectura de l’Estat”. “Hui més que mai la defensa de lo públic com a eina de transformació”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button