EUPV insta al govern municipal a iniciar processos de remunicipalització de determinades contractes municipals a València

Rosa Albert: “El que està succeint en contractes com la de neteja de col·legis municipals posa de manifest la necessitat de recuperar la gestió d’aquests serveis públics per a garantir una millor prestació del servei així com el respecte als drets de les treballadores”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha traslladat el suport de la seua formació amb els i les treballadores de l’empresa que té adjudicada la contracta de neteja dels col·legis municipals que, una vegada més, han hagut de recórrer a la convocatòria d’una manifestació realitzada el passat 26 de febrer per a denunciar l’acomiadament de diverses treballadores, així com per a reclamar el compliment integre dels plecs en el que a la prestació del servei es refereix. “Estem parlant d’una contracta que no requereix realitzar una inversió molt elevada atés que la major part del cost és de personal; no entenem per tant com no s’ha plantejat la necessitat d’estudiar la seua remunicipalització, més tenint en compte que les condicions laborals d’aquest sector solen ser molt precàries”, ha manifestat Albert.

Rosa Albert ha recordat que durant els anys en què els grups polítics de l’actual govern del Rialto eren oposició es va subscriure un compromís d’acabar amb anys de privatització del PP, estudiant la possibilitat de remunicipalizar alguns dels serveis que presta l’Ajuntament. “Desgraciadament la legislatura passada no es va abordar aquesta qüestió i sembla que en aquesta el treballar per a garantir uns millors serveis públics alhora que comprometre’s amb una ocupació de qualitat segueix sense ser una prioritat per al govern municipal” ha lamentat Albert

Desde EUPV continuem defensant la responsabilitat social i econòmica que ha d’assumir el govern municipal respecte a l’execució del pressupost, garantit tant l’estabilitat en l’ocupació com el respecte als drets laborals molt especialment en sectors i col·lectius molt precarizados. “Un govern progressista ha d’escoltar i negociar amb els representants dels i les treballadores així com exigir el compliment dels plecs de condicions íntegrament” “Esperem que s’atenguen aquestes demandes i s’eviten les mobilitzacions o fins i tot aturs que s’han anunciat ja per part dels representants dels i les treballadores” ha finalitzat Albert.


Show More

Related Articles

Back to top button