EUPV manté el seu rebuig a l’ampliació del Port de València i l’exigència de que es realitze la declaració d’impacte ambiental

Rosa Albert: “Des d’EUPV continuem manifestant el nostre rebuig a l’ampliació i esperem que no s’enganye a la ciutadania amb retocs a un projecte que no satisfà l’interés públic”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre les declaracions realitzades pel PSPV i el President de l’Autoritat Portuària de València per la qual es dóna per resolt el debat sobre la necessitat de tramitar una nova declaració d’impacte ambiental. “Esperem que l’Alcalde de la Ciutat passe de la indefinició a defensar el No a l’ampliació i en tot cas a exigir una nova DIA per a l’ampliació tal com han fet altres dirigents del seu partit. Des d’EUPV de la ciutat de València continuem defensant la nostra postura inicial que a més és coincident amb la de plataformes ciutadanes com la Comissió Ciutat – Port, i diverses entitats ciutadanes i ecologistes, esperem que el govern municipal no es pose de perfil i no deixe una vegada més als que estem en contra d’aquesta ampliació sense veu en les institucions”, ha manifestat Albert.

Rosa Albert ha reiterat que l’ampliació de les activitats econòmiques del Port pot comportar seriosos perjudicis per al conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana i ha recordat la proposta de la seua formació de replantejar l’ampliació del port buscant solucions més sostenibles, concordes a les noves condicions mediambientals i climàtiques. “En els 80 la destrucció de la platja de Natzaret, va ser una equivocació. No podem tornar a cometre un error com aquell”.

Atés que estem davant un projecte que competeix a les tres administracions i que pot comprometre el futur mediambiental de la ciutat, hui més que mai és necessari exigir unitat d’acció, fermesa i compliment dels programes electorals per a reivindicar els interessos generals de la ciutat més enllà d’equilibris partidistes i de satisfer interessos privats que res tenen a veure amb l’interés públic. “És imprescindible incorporar un acord a aquestes negociacions que siga respectuós amb el medi ambient i alhora reflectisca les demandes de la ciutadania” “No es tracta de bloquejar o impedir cap projecte, sinó de garantir el dret a viure en una ciutat saludable i de pensar en el present però també en les pròximes dècades. Per això, entenem que cal arxivar definitivament la vella i agressiva proposta de l’accés nord, per davall dels Poblats Marítims amb l’afecció mediambiental i social que suposaria per a la població d’aqueix Districte, ja de per si mateix, tan castigat per iniciatives anteriors del Port”, ha postil·lat Rosa Albert.

En aquest sentit, EUPV— ha remarcat la dirigent de la formació— ha defensat sempre la necessitat d’avançar en la denominada infraestructura verda per a poder pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat. Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat però també una funció de socialització, i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “En aquest sentit considerem imprescindible la creació d’un vertader corredor verd que connecte l’Albufera i el Túria, aquesta hauria de ser la prioritat per a totes les administracions implicades”, ha finalitzat Albert.

 

Show More

Related Articles

Back to top button