EUPV reclama mesures per a garantir el funcionament de totes les biblioteques municipals de València

Rosa Albert: “La situació de les biblioteques a la ciutat és mes que preocupant. El govern municipal ha de prioritzar el servei públic fonamental que es presta als barris a través de la xarxa de biblioteques municipals”

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit a l’equip de govern que es pose a la feina i prenga les mesures oportunes per a solucionar el deficitari servei que s’està prestant en la xarxa de biblioteques municipals. Rosa Albert ha denunciat que, al seu judici, la situació actual de les biblioteques està convertint-se en estructural i crònica. “Als tradicionals tancaments d’estiu cal afegir els tancaments puntuals per obres i els derivats per la falta de personal el que dóna una imatge d’improvisació que desanima a les persones usuàries. Per això li demanem a l’equip de govern que no es demore més i que prenga mesures estructurals per a revertir aquesta situació”, ha declarat Albert.

La dirigent d’esquerres ha explicat que les biblioteques ofereixen un servei públic als barris que va més enllà del préstec de llibres i de l’espai d’estudi convertint-se en motors culturals del barri amb iniciatives per a totes les franges d’edat i que la precarietat en la qual actualment es troben afecta, d’una banda, a les persones usuàries i per una altra al personal tècnic encarregat d’aquestes. “L’Ajuntament ha de garantir els recursos humans necessaris perquè les biblioteques complisquen la seua funció social”, ha incidit Rosa Albert.

Per a EUPV és el moment que aquest govern municipal complisca amb la seua promesa de prioritzar les biblioteques i garantisca el correcte funcionament d’un servei públic fonamental com és el de les biblioteques i dotar d’un pressupost d’acord amb la ciutat que tinga present, d’una banda, el grau d’especialització del personal encarregat i les necessitats bibliogràfiques, per un altre. “ els dèficits de funcionament de les biblioteques municipals no poden anar posant-se pegats a través dels plans d’ocupació o dels pressupostos participatius”, ha postil·lat Albert.

La coordinadora d’EUPV a València ha reiterat l’aposta de la seua formació per la cultura com a motor econòmic i ha ressaltat el paper de les biblioteques. “Necessitem biblioteques que oferisquen serveis culturals de proximitat i en les quals els veïns i veïnes dels barris de la ciutat puguen referenciar-se i donar cabuda a les seues iniciatives i inquietuds culturals”, ha finalitzat Albert. 

Show More

Related Articles

Back to top button