EUPV exigeix a l’Ajuntament una actuació urgent que garantisca la conservació de l’Alqueria de Serra de Benimaclet

Rosa Albert: “L´abandonament d’aquest Bé de Rellevància Local no pot continuar sent ignorat pel govern municipal de València”

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat de València, Rosa Albert, ha tornat a denunciar la situació d’abandó de l’Alqueria de Serra, situada en el barri de Benimaclet i ha demanat a l’Ajuntament que actue d’ofici per a garantir la conservació d’aquest Bé de Rellevància Local. “Sembla que no s’atén ni a les demandes veïnals ni a les reiterades denúncies de les associacions defensores del patrimoni cultural ni tampoc les recomanacions del Sindic de Greuges. Sembla que s’està esperant que la ruïna i la deterioració facen impossible la seua recuperació, és lamentable que, més que davant una alqueria protegida, en aquests moments ens trobem davant un edifici absolutament abandonat i envoltat de fems, en un entorn d’horta protegida”, ha manifestat.

Albert que ha visitat l’alqueria acompanyada per membres de la Junta directiva de l’Associació de veïns i veïnes de Benimaclet i del Cercle per la Defensa i Protecció del Patrimoni, ha explicat que l’Alqueria de Serra està declarada com a Bé de Rellevància Local i que forma part dels nostres senyals d’identitat i per tant del patrimoni cultural valencià que com a tal ha de ser preservat d’acord amb la Constitució Espanyola i la Llei de Patrimoni Cultural valencià. “No obstant això ─ ha afegit─ han sigut veïns i associacions cíviques els qui han hagut d’acudir a la Sindicatura de Greuges en reiterades ocasions per a salvaguardar aquest patrimoni i els informes del qual plantegen a l’Ajuntament que adopte les mesures necessàries per a la seua conservació. Desgraciadament seguim sense resposta per part de l’Ajuntament”.

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat ha recordat que aquesta Alqueria, de propietat privada, que ja figura en un pla de finals de 1595, ha sigut objecte de diversos actes vandàlics i que per això no s’ha de demorar més les actuacions municipals. “Durant anys la resposta és que aquesta falta d’actuació es deu al complexitat que suposa el fet que hi haja diverses regidories afectades, però la realitat és que falta determinació davant els propietaris, i en tot cas si fóra necessari cap l’actuació d’ofici”, ha manifestat Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha incidit en l’aposta d’Esquerra Unida per l’ús social del patrimoni cultural valencià com una manera de rendibilitzar les inversions al mateix temps que es contribueix a la preservació i difusió d’aquest. “De què ens serveix invertir en restauració o manteniment si després aquests edificis no tenen un ús que revertisca en la societat?” S’ha preguntat Albert i ha postil·lat “La nostra ciutat té, desgraciadament, molts dèficits socioculturals que aquests edificis podrien pal·liar i permetre que associacions socials, culturals, veïnals o esportives pogueren desenvolupar les seues activitats”.


Show More

Related Articles

Back to top button