EUPV insisteix en la urgència d’una solució al PAI de Benimaclet després de la massiva manifestació del 26 de Gener

Rosa Albert: “Aquesta nova mobilització ha deixat clar una vegada més el rebuig veïnal a projectes urbanístics obsolets com és el PAI de Metrovacesa. El govern municipal no pot ni deu tancar els ulls davant el crit unànime de la ciutadania”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha insistit en la necessitat de donar una solució al PAI de Benimaclet. “La massiva mobilització del 26 de Gener envia un missatge molt clar a l’equip de govern municipal. Els veïns i veïnes exigeixen una política urbanística que s’allunye dels interessos econòmics de les empreses privades, que pose en valor les propostes derivades de la participació ciutadana i aposte per l’interès col·lectiu, amb un urbanisme no agressiu i que siga capaç d’integrar horta i barri”, ha destacat Rosa Albert.

En aqueix sentit, ha assenyalat a més, que “és hora que l’Ajuntament es pronuncie i diga clarament si està amb els veïns i veïnes o si, per contra, prefereix mantenir la defensa dels interessos privats de les grans empreses constructores com ocorria amb el Partit Popular”.

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat ha recordat que la urbanització del PAI de Benimaclet segueix pendent d’execució des de fa 25 anys, fet que ha condemnat al barri a no disposar d’equipaments com a parcs, centres per a les persones majors o espais educatius, esportius i socioculturals. “Ara hi ha una gran oportunitat que l’equip de govern municipal no pot deixar de banda, i aquesta ha de passar per un projecte que s’allunye definitivament dels interessos empresarials i on l’edificabilitat es reduïsca notablement, tal com es va exigir en la mobilització del 26 de gener i en altres anteriors, així com ha quedat reflectit en el projecte sorgit de la participació veïnal, on s’aposta per un urbanisme menys agressiu”.

En aqueix sentit, Rosa Albert ha destacat la importància de l’estudi realitzat per la Universitat de València a proposta de l’Associació Veïnal de Benimaclet i la Plataforma Cuidem, que demostra que el projecte pot ser transformat de manera radical. “Ha arribat el moment de donar solució a aquest bloqueig urbanístic i que el govern municipal es posicione clarament per l’interès de la ciutadania i no per continuar prevalent els interessos privats”, ha dit.

Una vertadera aposta per la participació real

Per a Esquerra Unida, ha afegit Rosa Albert, l’aposta per la participación ciutadana ha d’anar molt més allà de l’estètica. “Exigim una aposta clara per la participació, que compte amb el teixit social i associatiu de la ciutat i que, per descomptat, tinga conseqüències reals en les polítiques municipals que afecten directament la ciutadania”, ha insistit.

Així doncs, i en relació al PAI de Benimaclet, la coordinadora d’EUPV a la ciutat ha assenyalat que “el govern municipal no pot donar l’esquena a les propostes desenvolupades pels propis veïns i veïnes i que el mateix Ajuntament ha impulsat”. “L’objectiu, per tant, ha de ser un PAI més sostenible, on l’edificabilitat no distorsione amb el nucli històric del barri i on el patrimoni cultural i arquitectònic del que va ser horta siga respectat i recuperat”.

Finalment, Rosa Albert ha recordat que Esquerra Unida sempre ha secundat –des de l’aprovació del PAI en 1994–, tenint representació institucional o estant fora de l’Ajuntament, com actualment, la posició dels moviments veïnals del barri. Així mateix, ha recordat les reiterades propostes de la seua formació durant anys perquè la urbanització del PAI passara a ser controlada directament per l’Ajuntament a través d’AUMSA com a agent urbanitzador públic. “Si això haguera sigut així –ha destacat Albert– la negociació entre l’associació veïnal i l’agent urbanitzador s’estaria desenvolupant des d’una òptica molt diferent, anteposant els interessos generals per davant dels especulatius”.

Show More

Related Articles

Back to top button