EUPV proposa que la DIA sobre el Port de València siga un element a negociar dins de l’acord de govern amb el PSOE i la resta de forces polítiques progressistes

Rosa Albert: “Des d’EUPV continuem manifestant el nostre rebuig a l’ampliació i lamentem el canvi de criteri de l’alcalde de València. No compartim que se sacrifique l’interés de la ciutat pels equilibris polítics”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre l’acord adoptat entre PSPV i Compromis substanciat en una moció conjunta per la qual es deixa en mans del govern central l’aprovació d’una nova declaració d’impacte mediambiental per al Port de València. “Això suposa un gir radical respecte a la postura que ha defensat fins ara l’Alcalde de València, passem del ‘No’ a l’ampliació i d’exigir una nova DIA per a l’ampliació a posar-nos de perfil deixant-ho tot en mans dels qui defensen aquest projecte”. La dirigent d’esquerres ha recordat que des d’EUPV es va valorar i va donar suport a la postura inicial que a més comptava amb el suport de plataformes ciutadanes com el Litoral per al Poble, i diverses entitats ciutadanes i ecologistas. “ Tanmateix —ha incidit Albert—en aquests moments hem de lamentar que el govern municipal es pose de perfil i deixe als qui estem en contra d’aquesta ampliació sense veu en les institucions”, ha manifestat Albert.

Rosa Albert ha reiterat que l’ampliació de les activitats econòmiques del Port pot comportar seriosos perjudicis per al conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana i ha recordat la proposta de la seua formació de replantejar l’ampliació del port buscant solucions més sostenibles, acordes a les noves condicions mediambientals i climàtiques. “En els 80 la destrucció de la platja de Natzaret, va ser una equivocació. No podem tornar a cometre un error com aquell”.

Atés que estem davant un projecte que competeix a les tres administracions i que pot comprometre el futur mediambiental de la ciutat, hui més que mai és necessari exigir unitat d’acció i fermesa per a reivindicar els interessos generals de la ciutat més enllà d’equilibris partidistes. “Atés que estem davant un procés de negociació del govern de l’estat, entenem que seria imprescindible incorporar un acord a aquestes negociacions que siga respectuós amb el medi ambient i alhora reflectisca les demandes de la ciutadania. No es tracta de bloquejar o impedir cap projecte, sinó de garantir el dret a viure en una ciutat saludable i de pensar en el present però també en les pròximes dècades”, ha postil·latRosa Albert.

En aquest sentit, EUPV— ha remarcat la dirigent de la formació— ha defensat sempre la necessitat d’avançar en la denominada infraestructura verda per a poder pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat. Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat però també una funció de socialització, i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “En aquest sentit considerem imprescindible la creació d’un vertader corredor verd que connecte l’Albufera i el Túria, aqueixa hauria de ser la prioritat per a totes les administracions implicades”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button