EUPV exigeix al govern municipal un pla d’acció urgent que garantisca l’accés als drets bàsics de les persones que es troben en situació d’exclusió social

Rosa Albert: “L’estudi realitzat per la regidoria de benestar social evidencia una realitat que requereix una actuació urgent. Una ciutat com València no pot seguir sense un pla d’acció que assegure a les persones sense sostre l’accés als drets socials”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat l’estudi realitzat per la Regidoria de Benestar Social juntament amb entitats socials de la ciutat, a través del qual s’han pogut obtindre dades reals relatives al cens de persones sense llar de la ciutat de València. “Valorem molt positivament la iniciativa de realitzar aquest estudi, perquè és una eina fonamental que ens pot permetre millorar els recursos que s’estan utilitzant en l’actualitat alhora que pot permetre implementar nous que s’adeqüen a les necessitats reals”.

Des de la coalició d’esquerres també han traslladat el seu malestar davant l’escassa resposta del govern municipal. “És un absolut fracàs conformar-se amb tindre recursos disponibles que ni tan sols aconsegueixen la meitat de les 938 persones que es troben sense llar”.

En aquesta línia EUPV considera fonamental que es desenvolupen amb urgència mesures que protegisquen i asseguren a les persones sense recursos l’accés als drets socials. “En moments de temperatures extremes com les que ens esperen en dates pròximes han de posar-se en marxa protocols flexibles que garantisquen l’accés a albergs i espais habilitats, però més enllà de les actuacions puntuals, cal aplicar vertaderes polítiques socials que atenguen dignament aquestes persones i per descomptat la ciutat ara com ara no compta amb aqueixos recursos”, ha assenyalat Rosa Albert.

Respecte a l’anunci de la construcció d’un alberg municipal, Albert ha traslladat el seu suport a la construcció d’aquest equipament tan necessari alhora que ha demanat un compromís respecte als terminis d’execució. La dirigent d’esquerres també ha incidit en la proposta d’EUPV d’aprovar un vertader pla que contemple la realitat que viuen moltes persones diàriament a la ciutat i done solució a les necessitats dels qui es veuen obligades a viure al carrer. “Des d’Esquerra Unida sempre hem defensat que és fonamental garantir que qualsevol persona que siga al carrer sense un sostre on passar la nit tinga assegurada una plaça d’allotjament no sols durant els dies de fred més intens si no durant tot l’any”, ha defensat Albert.

Així mateix, ha afegit que no es pot aplicar un criteri únic a l’hora de deixar entrar en els albergs a persones sense sostre sinó que cal comprendre les necessitats personals en cada cas. “Per això una ciutat com València no pot seguir sense un pla d’acció que aborde aquesta problemàtica”, ha assegurat.

“Des d’EUPV defensem unes polítiques que s’adapten a les noves necessitats socials, que siguen inclusives i que corregisquen les desigualtats existents, la qual cosa porta aparellat una càrrega pressupostària. Hem de treballar transversalment, de manera planificada i coordinada amb altres administracions públiques i també amb les associacions socials, per a garantir els drets de totes les persones”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button