EUPV exigeix a Ribó que València seguisca l’exemple d’altres ciutats i inicie el procés per a remunicipalitzar el servei d’aigua

Rosa Albert: “Es tracta d’un subministrament bàsic i per tant correspon al govern municipal demostrar que la seua prioritat no és estar a la mercè dels interessos d’unes poques mans sinó garantir l’interés general de la ciutadania”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha reclamat al govern municipal que adopte les mesures necessàries per a recuperar la gestió del servei públic del subministrament d’aigua. Albert ha fet aquestes declaracions davant l’anunci d’una nova pujada del rebut de l’aigua per a l’any 2020, justificada, per l’equip de govern, en una nova taxa del clavegueram per a finançar obres i pagar cànons. A tot açò caldrà incloure una pujada en la quota de consum i de servei. “Sembla que cal recordar a l’equip de govern que la pujada del rebut de l’aigua va ser una constant durant els anys de govern del PP, havent d’assumir la ciutadania les conseqüències del balafiament i la mala gestió d’anys. En aqueixos moments una de les reivindicacions que es van realitzar va ser la d’exigir la remunicipalització del servei, desgraciadament és més que evident que no existeix ni el més mínim interés d’iniciar aquest procés com ja han fet altres ciutats com Valladolid”, ha explicat Rosa Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha volgut recordar que des d’EUPV s’entén l’aigua com un servei bàsic i un dret fonamental pel que no pot estar condicionat pels interessos d’una empresa i l’obtenció de beneficis. “La nostra organització sempre ha apostat per la remunicipalització del servei de l’aigua i per la incentivació d’un consum responsable i sostenible a través d’unes tarifes justes que premien realment l’estalvi en el consum de l’aigua”, ha destacat. En aquest sentit, Albert ha incidit que el debat de la remunicipalització dels serveis de l’aigua continua sent un debat necessari que ha anat situant-se en l’esfera internacional i que molts dels partits, anomenats progressistes, i que hui estan governat van assumir en els seus programes electorals”.

Així mateix, Rosa Albert ha fet referència a la denominada garantia del mínim vital recordant que “el dret a l’aigua hauria de quedar garantit per a les persones que econòmica i socialment es troben en situació de vulnerabilitat, i que puguen rebre de manera gratuïta un subministrament mínim d’aigua que cobrisca les seues necessitats bàsiques per a viure dignament”. També, ha explicat la dirigent d’esquerres que “han de prohibir-se expressament els talls del subministrament per impagaments en aquestes situacions, un aspecte que ha sigut oblidat en l’aprovació de la nova ordenança de l’aigua”. En aquest sentit s’ha referit a les declaracions de l’Alcalde respecte al bo social de l’aigua. “Per a garantir l’accés als subministraments bàsics dels col·lectius més vulnerables l’única solució passa per assumir directament, per part de l’administració local, la gestió dels mateixos”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button