EUPV reclama a Ajuntament i Generalitat que concreten els terminis d’execució del segon programa d’ajudes de rehabilitació d’habitatges d’El Cabanyal-Canyamelar

Rosa Albert: “Valorem molt positivament aquest programa, però la realitat és que es tracta d’un brindis al sol si no es concreten terminis i sobretot els recursos que s’empraran per a agilitar la seua execució”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat l’anunci realitzat aquesta setmana per l’Alcalde de la ciutat i el Conseller d’habitatge relatiu al segon programa d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges situats dins de l’àrea de rehabilitació i regeneració urbana del cabanyal-canyamelar. Des d’Esquerra unida valorem molt positivament l’aprovació del primer pla sent conscients de la complexitat d’una situació que anava més enllà de l’urbanístic i que havia sigut provocada per l’anterior govern del Partit Popular” “Ens trobem amb una segona legislatura d’un govern progressista, amb un segon pla d’actuació i amb una realitat que desgraciadament posa en evidència l’escàs nivell d’execució de la primera fase” ha lamentat Albert.

Per a Albert, el deute que la ciutat té amb aquests barris continua més viva que mai, exemple d’això és el succeït en els blocs portuaris i el tall de subministrament de llum a famílies vulnerables que continuen habitant en habitatges precaris sense que de moment se’ls haja oferit cap alternativa per part de les institucions públiques. “No podem oblidar que al greu problema urbanístic que existeix en el barri cal unir el problema social i de convivència que ha d’abordar-se de manera paral·lela garantint també recursos suficients per a afrontar-lo”.

El fet que es torne a fer un anunci en el qual se segueix sense concretar al marge de qüestions pressupostàries i de declaracions públiques ens fa ser pessimistes respecte a l’efectivitat del mateix” ha declarat Albert “Desgraciadament les reivindicacions històriques segueixen sense complir-se i en això existeix una responsabilitat transversal que afecta diverses delegacions de l’Ajuntament de València, la falta de coordinació i de polítiques efectives és més que evident i la situació en la qual viuen els i les veïnes continua sent insostenible.” ha conclòs Rosa Albert. 

 

Show More

Related Articles

Back to top button