EUPV denuncia que la Generalitat no ha ingressat en set mesos ni un euro del conveni d’assistència social

Rosa Albert: “Seguim sense prioritzar les polítiques que garantisquen la protecció dels col·lectius més vulnerables de la ciutat”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat el nivell de compliment de la Generalitat Valenciana pel que fa al Conveni d’Assistència Social. “Valorem i recolzem qualsevol pla municipal que tinga com a objectiu acabar amb l’exclusió social, i en aqueix sentit anem a seguir reivindicant que es destinen els recursos suficients que ens permeten complir amb aquest objectiu” —ha dit Albert— qui ha recordat que una de les reivindicacions més recurrents durant la legislatura passada va ser exigir el pagament d’aquestes transferències per a poder atendre les necessitats dels col·lectius més desprotegits la ciutat, i més tenint en compte que són els Ajuntaments els qui assumeixen aquestes prestacions tot i que són competència de la Generalitat”.

Des de la coalició d’esquerres han recordat que amb les dades d’execució del pressupost fins al mes de setembre, no s’havia ingressat ni un euro dels 12.263.528€ que la Generalitat ha de l’Ajuntament en concepte de Conveni d’Assistència Social corresponent a l’exercici 2019. És molt preocupant constatar un any més com se segueix sense complir amb regularitat aquests pagaments que, cal recordar, que s’utilitzen per a atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania que es troba en situació o risc d’exclusió social”

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres de la mateixa manera que s’exigeix al govern central un finançament adequat, cal exigir igualment i amb la mateixa contundència a la Generalitat el compliment de les seues obligacions. ”Desgraciadament aquesta situació no es va corregir en la legislatura passada i sembla que en l’inici d’aquesta tampoc no s’ofereixen solucions”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button