EUPV reclama mesures urgents per tal d’evitar el tancament de biblioteques públiques per falta de personal

Rosa Albert: “L’ Ajuntament ha de garantir ocupació pública per a cobrir les necessitats del servei públic”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat la situació que s’està donant amb el tancament a les vesprades de les biblioteques públiques per falta de personal, i ha posat l’accent en la necessitat d’apostar realment per l’ocupació pública per a acabar amb aquest problema que s’ha convertit ja en estructural. “El govern municipal té l’obligació de garantir serveis públics com aquest i per a açò ha de deixar de posar pedaços a través de les borses d’ocupació que, a més d’arribar tard, no són la solució a un problema que ja és crònic mentre segueixen sense cobrir-se les baixes. Els plans d’ocupació no han de substituir a l’oferta d’ocupació pública”, ha assenyalat.

La realitat que s’amaga darrere dels tancaments parcials de diferents biblioteques públiques dels barris de València és la incapacitat per cobrir les baixes, fet que en primer lloc afecta als treballadors i treballadores encarregats d’atendre aquest servei públic i, per descomptat, a les persones usuàries que es troben amb què les sales de lectura estan tancades en diversos horaris, principalment a les vesprades. “ Com ja hem hagut de denunciar en diverses ocasions des d’Esquerra Unida—ha dit Rosa Albert—, resulta evident que l’equip de govern segueix sense prioritzar ni garantir els recursos que permeten oferir un servei públic fonamental per a la ciutat i els seus barris” .

La coordinadora d’EUPV en la ciutat, ha explicat, a més, que els plans d’ocupació pública no poden constituir la solució d’urgència any rere any. “l’ Ajuntament ha de garantir ocupació pública per a assegurar i consolidar el servei dotant-lo de tots els recursos necessaris i en condicions òptimes. La cultura i els serveis han de considerar-se clau en la generació d’ocupació per part de qualsevol govern que es considere d’esquerres, per açò exigim al govern de Joan Ribó que engegue una oferta d’ocupació pública que realment acabe amb aquest dèficit de personal i de recursos garantint la prestación, en condicions, d’aquest servei”, ha incidit la dirigent d’esquerres.

Show More

Related Articles

Back to top button