EUPV reclama al Govern municipal un pla de xoc urgent contra la degradació del centre històric de València

Rosa Albert: “Una ciutat és atractiva per al turisme si ho és també per als seus propis veïns i veïnes”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que l’equip de govern municipal seguisca mirant cap a un altre costat en una qüestió com és la neteja i el manteniment en el centre històric de la ciutat.  “No entenem que públicament es parle de la prioritat de fer de València una ciutat atractiva per al turisme, mentre no s’inverteix de manera eficient per a garantir la neteja i el manteniment de barris com el de Ciutat Vella, amb el perjudici que açò suposa no solament per a la imatge de la ciutat sinó per descomptat per als veïns i veïnes que viuen en aquest districte”, ha dit Rosa Albert.

Papereres a vessar i envoltades de brossa ja a primera hora de la vesprada, mobiliari urbà en lamentable estat de manteniment, restes dels excessos nocturns i actes vandàlics… Aquest és el panorama que es troben cada dia veïns i veïnes, comerciants i visitants en caminar pel centre de la ciutat. “ És lamentable que aquesta situació se seguisca perpetuant mentre s’acumulen els avisos que arriben tant per part de la ciutadania com per part dels propis professionals encarregats dels serveis corresponents. Aquest descontrol — ha afegit la coordinadora d’EUPV València— solament confirma l’absència d’una aposta clara pels serveis públics que hauria de començar per la pròpia coordinació des de les respectives regidories afectades i continuar per la remunicipalización de la neteja o el manteniment de la via pública”.

Rosa Albert ha recordat a més que la ciutat de València té un deute històric amb el seu nucli històric, no solament per la falta d’inversió pública i la falta de recursos en manteniment i neteja,  sinó també per la seua situació estratègica. “ Resulta extremadament paradoxal la grandíssima inversió publicitària i l’aposta clara pel turisme que s’està fent, mentre que al mateix temps es permet que les persones que ens visiten contemplen una imatge d’un centre històric tan degradat i brut” , ha explicat la portaveu de l’organització d’esquerres.

La coordinadora d’Esquerra Unida a València ha explicat que la seua formació aposta per un turisme de qualitat, que siga integrador, sostenible i responsable, i açò passa per actuacions decidides i integrals, que impliquen una planificació i dotació corresponent, no solament respecte a la neteja i el manteniment, sinó també respecte a la mobilitat, la regulació respecte als vehicles en la càrrega i descàrrega o un pla d’actuació urbanística que pose en valor els elements arquitectònics del centre, aconseguisca un conjunt harmònic i atractiu, i acabe amb la degradació que afecta al centre històric de la ciutat. “ Una  ciutat és atractiva per al turisme de qualitat si ho és també per als seus propis veïns i veïnes”, ha conclòs Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button