EUPV denuncia que l’Ajuntament seguisca sense cobrar l’IBI a l’Església malgrat haver-s’hi compromès

Rosa Albert: “És lamentable que el propi Ribó s’haja resignat a no cobrar l’IBI als immobles lucratius de l’Església després de reunir-se amb l’arquebisbe

 

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre les declaracions realitzades per l’alcalde Joan Ribó després de la seua reunió amb l’arquebisbe Cañizares, en les quals deia que és “complicat”que s’aconseguisca el cobrament per aquelles activitats empresarials i lucratives de l’Església.  “És lamentable que un govern municipal que es va comprometre al llarg de la passada legislatura i en la pròpia campanya electoral a cobrar l’IBI a l’Església es resigne ara dient que és  un tema molt complicat i que no s’hi  va a poder avançar”, ha dit Rosa Albert.


“Una vegada més, l’equip de govern es dedica a anunciar mesures progressistes mentre manté en la pràctica les mateixes polítiques de l’època del Partit Popular” , ha explicat la coordinadora de la formació d’esquerres. “ fa uns uns mesos ja vam exigir concreció i avanços en la qüestió del cobrament d’impostos a l’Església mentre el regidor d’Hisenda es limitava a realitzar anuncis preelectorals que mai ha arribat a cumplir”, ha dit Rosa Albert.

Per a la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat, “un mínim exigible a un govern que es diu progressista és que s’arribe fins al final per a acabar amb qualsevol tipus de privilegi, sense posar-se límits a si mateix malgrat el que puga dir la Llei de Mecenatge; l’Església té l’obligació de pagar per aquests immobles pels quals obté un lucre directe i els ajuntaments tenen l’obligació de portar la iniciativa per a girar tots els rebuts i comunicar a l’opinió pública l’impagament dels mateixos si així és, amb transparència perquè la ciutadania conega tots els diners que s’hauria d’ingressar i no es fa, tal com vénen reclamant entitats com València Laica” .

Rosa Albert ha recordat que el govern municipal hauria d’haver avançat ja en una qüestió tan bàsica com és la separació entre l’ espai institucional i el religiós, afrontant la qüestió amb valentia i apostant almenys per una mínima pedagogia política. “Han passat pràcticament cinc anys i estem pràcticament igual que quan governava la dreta en aquesta ciutat, l’Església ha seguit sense pagar l’IBI, se segueixen mantenint els convenis i subvencions que es tenien subscrits i els càrrecs públics segueixen participant en actes de caràcter estrictament religiós. Les promeses electorals han de complir-se”, ha afirmat Rosa Albert, qui ha recordat a més que només a València l’església posseeix al voltant de 1.500 immobles, el 85% dels quals no té un ús religiós.

Show More

Related Articles

Back to top button