EUPV insta a l’equip de govern a complir els seus compromisos amb Benimàmet

Rosa Albert: “Una vegada més s’evidencia la falta de voluntat política per a atendre les necessitats d’aquesta pedania”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre la situació de la pedania de Benimàmet i la seua transformació en entitat local menor. “Dissortadament, i tal com ja vam denunciar en el seu moment, la moció portada al ple de l’Ajuntament just abans de les eleccions sobre l’entitat local menor en Benimàmet s’ha quedat en un simple gest i no en una vertadera voluntat per a millorar els serveis públics i la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’aquesta pedania”, ha dit Rosa Albert.

Tal com ha recordat la coordinadora d’EUPV en la ciutat, “ la moció que es va portar a aquell ple preelectoral lamentablement no va suposar un compromís ferm per l’entitat local menor en Benimàmet; doncs, podent haver declarat la mateixa d’ofici, d’acord a  llei, es va optar per iniciar el procés pràcticament de zero. Ara, l’equip de govern eludeix les seues promeses i ja ha avançat que forçarà als veïns i veïnes a efectuar una recollida de signatures malgrat haver-se compromès tant Compromis com PSOE en les respectives campanyes electorals de 2015 i 2019. No obstant açò, la realitat és que jurídicament l’equip de govern podria impulsar l’entitat local menor d’ofici, però per alguna raó, aquesta sembla que no és l’aposta del govern municipal”  ha assenyalat Rosa Albert.

Segons consta en la moció de l’Ajuntament, la documentació presentada en 2008 pel coordinador d’EUPV Benimàmet José Simón i que feia referència a la iniciativa duta a terme per un molt important nombre de veïns i veïnes a través de la Comissió Promotora Benimàmet Poble, permet que la conversió en entitat local menor puga fer-se amb totes les garanties jurídiques i totes les competències, en haver-se realitzat abans del canvi legislatiu de 2013 amb l’anomenada Llei Montoro.

Rosa Albert ha insistit, a més, que el vertader objectiu d’aquesta lluita, no és un altre que l’aposta real per la descentralització, la democràcia participativa, la millora dels serveis públics i unes millors condicions de vida per als veïns i veïnes.

 

Show More

Related Articles

Back to top button