EUPV demana posar data de finalització de la revisió detallada del PGOU

Rosa Albert: “Volem una ciutat que des del respecte al passat mire a les necessitats actuals i també a les futures”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha urgit al govern del Rialto a concretar una de les mesures que van pactar Compromís i Socialistes. Específicament, Albert s’ha referit a la mesura 17 de l’acord de govern municipal, emmarcada en l’epígraf de “el dret a la ciutat”  i  que fa referència a la finalització de la revisió detallada del PGOU. “En els últims mesos ha ressorgit la polèmica a propòsit d’actuacions com el PAI de Benimaclet, l’ampliació del Port o l’expropiació de terrenys de l’entorn de Sant Miquel. La ciutat no pot construir-se amb plans especials, ni amb un PGOU que té més de trenta anys. Necessitem un nou PGOU que des d’altres valors i paràmetres aposte pel respecte al patrimoni, tinga present les necessitats actuals i siga capaç de pensar en el  futur”,  ha declarat.

Tal com ha assenyalat la coordinadora d’EUPV a València,  cal  acabar amb aqueix model de ciutats pensat perquè la gent invertisca i apostar, decididament, per un model de ciutat perquè la gent visca. “La prioritat del Pla General d’Ordenació Urbana ha de ser un creixement sostenible, amb un entorn urbà més amable que realment incidisca de manera efectiva en la qualitat de vida, el benestar i la salut de les persones” , ha assenyalat Rosa Albert, tot afegint que  “ és urgent acabar per fi amb la política urbanística especulativa i depredadora, així com preservar l’horta i recuperar-la com a signe de la nostra cultura i identitat” .

En aquesta línia, la portaveu de la formació d’esquerres ha reiterat el compromís d’Esquerra Unida en la transformació de la ciutat basada en un creixement dels barris d’una manera integradora garantint la protecció de l’espai periurbà i tenint en compte les necessitats de les veïnes i veïns. “ Els equipaments dotacionals i espais verds deuen prevaldre sobre un creixement descontrolat. La ciutat no pot créixer sense límits. La nostra aposta és per un creixement sostenible i respectuós”, ha declarat Albert.

Així mateix, ha posat l’èmfasi en la urgència d’actuar d’una manera global per a adaptar la ciutat a les noves condicions climàtiques així com a les necessitats futures. “ Hem d’anar més enllà de la reducció d’emissió de gasos. Hem de reorientar la ciutat situant el benestar dels seus habitants com a eix central, intentant que la nostra petjada ecològica siga la menor possible, per a açò és necessari posar en l’agenda temes com la generació i gestió de residus, l’edificabilitat, la política arbòria o la mobilitat “ ha afegit Albert.

Per açò, per a EUPV, aquest repte cal afrontar-ho amb la complicitat del conjunt de la societat perquè s’ajuste a les seues necessitats i no es base en un model especulatiu al servei d’una minoria. “La participació ciutadana és fonamental en aquest tipus de projectes. És imprescindible crear un fòrum on associacions ciutadanes i veïnals, moviments ecologistes, universitats, serveis socials, administracions, etc. estiguen representades i puguen aportar suggeriments i solucions”, ha finalitzat.

Show More

Related Articles

Back to top button