EUPV urgeix al govern municipal a desenvolupar polítiques efectives per a l’accés a l’habitatge als col·lectius més vulnerables

Rosa Albert: “La situació en els barris obrers de València evidencia que una qüestió tan fonamental com l’habitatge segueix sense plantejar-se com un dret bàsic de les persones”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha insistit en la urgent necessitat de promoure polítiques efectives per a acabar amb la impossibilitat d’accés a l’habitatge per part dels col·lectius més vulnerables i en situació d’exclusió social. “Aquest mateix estiu s’ha constituït en el barri d’Orriols una plataforma veïnal de suport mutu davant el greu augment de la vulnerabilitat social respecte a l’habitatge, i les administracions públiques no poden romandre al marge. L’Ajuntament és l’administració més pròxima a la ciutadania i ha d’actuar de manera decidida per a pal·liar aquesta situación. Per tant, s’han de complir d’una vegada per sempre els compromisos que no es van complir en la legislatura anterior sobre aquest tema i que ara s’han plasmat de nou en l’Acord del Rialto sense haver vist encara cap avanç sobre la qüestió”, ha dit Rosa Albert.

La coordinadora d’EUPV en la ciutat ha assenyalat que la situació d’Orriols, així com la d’altres barris obrers de València evidencia que una qüestió tan fonamental com l’habitatge segueix sense plantejar-se des del govern municipal com un dret bàsic de les persones. “Les dificultats d’accedir a un habitatge i l’augment de preus del lloguer segueixen creixent al mateix ritme que els fons voltor es van apropiant dels habitatges d’aquests barris. Per açò es fa cada vegada més urgent que les administracions públiques gestionen, faciliten i, en definitiva, no es convertisquen en còmplices i s’ocupen d’assegurar el dret a l’habitatge”, ha afegit la dirigent  d’esquerres.

“A més de la paralització dels desnonaments o les pressions sobre la llei hipotecària, és prioritari promoure més habitatge social des de l’Ajuntament i intervenir de manera decidida sobre els habitatges buits a través de taxes públiques que reduïsquen l’especulació i aquesta escalada de preus que és inassumible per a la majoria de les famílies” , ha dit Rosa Albert.

Així mateix, la coordinadora d’Esquerra Unida a València ha incidit en la importància de desenvolupar altres actuacions com les ajudes a la rehabilitació, el lloguer social, la promoció d’habitatge protegit a preu assequible, la inclusió de clàusules socials efectives en qualsevol pla urbanístic que es desenvolupe en la ciutat o l’establiment de contingents específics per als col·lectius en situació més vulnerable.

Show More

Related Articles

Back to top button