EUPV recolza la nova petició d’impacte ambiental per al Port i demana al govern del Rialto unitat i fermesa

Rosa Albert: “L’activitat econòmica del Port no pot construir-se en contra dels interessos generals de les persones”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre la petició d’una nova declaració d’impacte ambiental per al Port de València que al llarg d’aquestes setmanes han reclamat, d’una banda, platafomes ciutadanes com el Litoral per al Poble i, d’altra, l’alcalde de la ciutat i altres càrrecs del govern valencià. “Entenem que les circumstàncies mediambientals han canviat des de l’últim informe, que es va emetre al 2007, per això ens congratulem que hi haja hagut una coincidència entre les demandes ciutadanes i els representants de l’administracions municipal i autonòmica. Els demanem unitat i fermesa per a defensar els interessos generals”, ha manifestat Albert.

Rosa Albert ha explicat que l’ampliació de les activitats econòmiques del Port poden comportar perjudicis sobre el conjunt de la ciutat i l’àrea metropolitana i ha recordat la proposta de la seua formació de replantejar l’ampliació del port buscant solucions més sostenibles d’acord amb les noves condicions mediambientals i climàtiques. “En els anys 80 la destrucció de la platja de Natzaret, va ser una equivocació. Ara encara estem a punt de poder evitar un altre error com aquell” ha incidit.

La formació d’esquerres ha demanat al govern del Rialto unitat d’acció i fermesa a l’ hora de reivindicar els interessos generals de la ciutat més enllà de posicionaments electorals i partidistes. “No es tracta de bloquejar o impedir cap projecte, sinó de garantir el dret a viure en una ciutat saludable i de pensar en el present, però també, en les pròximes dècades. Per això, entenem que cal arxivar definitivamente la vella i agressiva proposta de l’accés nord, per sota dels Poblats Marítims amb l’afecció mediambiental i social que suposaria per a la població d’eixe districte, ja de per si, tan castigat per iniciatives anteriors del Port”, ha postil·lat Rosa Albert.

En aquest sentit, EUPV—ha remarcat la dirigent de la formació— ha defensat la necessitat d’avançar en la denominada infraestructura verda per tal de poder pal·liar els efectes del canvi climàtic en la ciutat. Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de

la ciutat però també una funció de socialització, i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “En aquest sentit considerem imprescindible la creació d’un vertader corredor verd que connecte l’Albufera i el Túria”, ha emfatitzat Albert.

Finalment la portaveu de la coalició ha demanat que els espais portuaris que actualment no tenen eixe ús passen a ser gestionats pel consistori i tinguen un ús social.

Show More

Related Articles

Back to top button