EUPV reclama davant el Síndic de Greuges el compliment de la Llei de Transparència per part d’EMIVASA

Rosa Albert: “Cal mantenir una postura vigilant i fiscalizadora davant les empreses amb participació pública i garantir el ‘bon govern’ en la prestació d’un servei públic tan important com és l’aigua”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha presentat davant el Síndic de Greuges una queixa en nom de la seua organització en la qual reclama que l’empresa mixta EMIVASA —participada per l’Ajuntament de València i Global Omnium per a la gestió del servei públic de subministrament d’aigua potable— complisca amb la Llei i oferisca un Portal de Transparència amb la corresponent publicació de tota la informació sobre activitat, contractes i serveis. “És intolerable que una empresa participada per l’Ajuntament i que ofereix un servei bàsic com aquest se salte la Llei que ha de permetre controlar el ‘bon govern’ dins de l’empresa que controla i recapta el servei de subministrament d’aigua en la ciutat”, ha dit Rosa Albert.

Aquesta queixa davant el Síndic de Greuges que acaba de presentar EUPV arriba després que fa tres mesos l’organització d’esquerres alertara públicament sobre l’incompliment de la Llei 19/2013 de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Rosa Albert ha recordat que “mentre no es duga a terme la remunicipalización d’un servei bàsic com aquest, com a mínim cal exigir un portal de transparència a l’empresa responsable de la gestió i subministrament en la ciutat. A més de per transparència, també les valencianes i valencians tenim tot el dret a conèixer quant s’està deixant d’invertir en polítiques socials per seguir mantenint en mans privades aquest servei” .

EUPV ja va manifestar fa tres mesos la seua intenció de presentar aquesta queixa en cas de no publicar-se el Portal de Transparència.“ Cal mantenir una postura vigilant i fiscalizadora davant les empreses amb participació pública—ha manifestat la coordinadora d’Esquerra Unida a València— i, havent-hi una Llei que estableix aqueixos mecanismes de control, com a mínim cal exigir el seu compliment immediat”.

Garantia del mínim vital

Així mateix, Rosa Albert ha fet referència a la denominada garantia del mínim vital recordant que “el dret a l’aigua hauria de quedar garantit per a les persones que econòmica i socialment es troben en situació de vulnerabilitat, i que puguen rebre de forma gratuïta un subministrament mínim d’aigua que cobrisca les seues necessitats

bàsiques per a viure dignament”. També, ha afegit Albert, “han de prohibir-se expressament els talls del subministrament per impagaments en aquestes situacions, un aspecte que ha sigut oblidat en l’aprovació de la nova ordenança de l’aigua i a més segueix sense assignar-se realment una partida social per part de l’Ajuntament per a cobrir els impagaments”.

Show More

Related Articles

Back to top button