EUPV proposa que s’invertisca en adaptar la ciutat al canvi climàtic

Rosa Albert: “Les actuacions puntuals per a pal·liar els efectes de les onades de calor i fred són necessàries però cal anar més enllà”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat a l’equip de govern que durant la present legislatura invertisca en adaptar la ciutat per a pal·liar els efectes del canvi climàtic. Per a EUPV és irrenunciable apostar per una ecologia urbana adaptada a les necessitats de veïnes i veïns i que done resposta no solament a les situacions de temperatures extremes que es manifesten en les onades de calor i fred, sinó principalment als efectes que el canvi climàtic té en el dia a dia de la ciutadania. “El canvi climàtic és una realitat. Hem de posar tots els mitjans a l’abast de l’Ajuntament per a minimitzar els efectes negatius del mateix i garantir la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns”, ha manifestat.

Albert ha incidit en la necessitat de tenir la ciutat preparada per a les situacions de temperatures extremes que se solen succeir periòdicament a l’hivern i estiu. “Cal planificar amb antelació les actuacions a desenvolupar en les onades de calor i fred amb especial atenció a la població més vulnerable i sense oblidar que la millor prevenció és una actuació sostinguda en el temps. Açò requereix d’unes polítiques socials eficaces i d’espais públics suficients i dignes”, ha dit.

La dirigent d’esquerres, no obstant açò, ha posat l’èmfasi en la urgència d’actuar d’una manera global per a adaptar la ciutat a les noves condicions climàtiques així com a les necessitats futures. “ Hem d’anar més enllà de la reducció d’emissió de gasos. Hem de reorientar la ciutat situant el benestar dels seus habitants com a eix central, intentant que la nostra petjada ecològica siga la menor possible, per a açò és necessari posar sobre la taula temes com la generació i la gestió de residus, l’edificabilitat, la política arbòria o la mobilitat” ha remarcat Albert.

Per a EUPV aquest repte cal afrontar-ho amb la complicitat del conjunt de la societat perquè s’ajuste a les seues necessitats i no es base en un model especulatiu al servei d’una minoria. “ La participació ciutadana és fonamental en aquest tipus de projectes. És imprescindible crear un fòrum on associacions ciutadanes i veïnals, moviments ecologistes, universitats, serveis socials, administracions, etc stiguen representades i puguen aportar suggeriments i solucions” ha recalcat.

Rosa Albert ha conclòs emplaçant a l’equip de govern a treballar en aquest sentit. “ Li demanem a l’Ajuntament que prenga la iniciativa i que pose recursos materials per a aquesta finalitat” .

Show More

Related Articles

Back to top button