EUPV reclama millores en el servei que presta l’EMT a Els Pobles del Sud

Rosa Albert: “Apostar pel transport públic és vertebrar la ciutat i millorar la qualitat de vida de veïnes i veïns”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat el seu suport a les reivindicacions en matèria de transport públic que diverses associacions d’Els Pobles del Sud han fet al llarg de la setmana. “Entenem i compartim les reivindicacions veïnals. Les veïnes i veïns d’aquests nuclis tributen com la resta de valencianes i valencians i és lògic que tinguen els mateixos serveis. L’aposta pel servei públic de transport ha de ser decidida i arribar a tots els barris amb una freqüència i en unes condicions de seguretat aceptables”, ha dit.

Per a la portaveu d’EUPV a València la situació és estructural, perquè afecta d’una banda a la freqüència de pas; per una altra a la infraestructura de l’itinerari de les línies i a més es manté en el temps. En aquesta línia argumentativa Rosa Albert ha suggerit a l’equip de govern que es pose a la feina i faça una planificació coordinada de les diverses delegacions implicades a nivell municipal com ara mobilitat, medi ambient o urbanisme i també una coordinació amb altres administracions. “Si prenem com a exemple la línia 25, ens trobem que a més de les freqüències escasses, especialment les eixides a El Palmar, hi ha trams en els quals les parades no són segures ni estan condicionades per a protegir-se de les inclemències meteorològiques i fins i tot es comparteixen amb el carril bici” —ha manifestat Albert— “És evident que açò respon a una situació estructural que cal corregir principalment per a donar un bon servei als prop de 7.000 veïns i veïnes que viuen habitualment en aquesta zona i també per a donar resposta a l’augment estival a causa dels visitants que té l’àrea” ha postil·lat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat que per a EUPV l’aposta per un transport públic eficaç i de qualitat és estratègica atés que a més de contribuir a una ciutat més amable, més saludable i habitable ha de complir també la funció de vertebrar la ciutat i els seus barris i districtes i açò es fa amb unes freqüències i itineraris adequats. “Els Pobles del Sud són un exemple del que cal millorar. A la línia de la costa cal sumar Forn d’ Alcedo i Castellar que pràcticament estan desconnectats entre ells” ha incidit.

Finalment, Rosa Albert ha emplaçat al nou equip de govern a seguir treballant per a aconseguir un contracte-programa com tenen altres grans ciutats en matèria de transport. “El Consistori ha de mantenir-se ferm en l’exigència del contracte-programa, però mentre arriba li demanem que parteix del superàvit ho destine a millorar el transport públic en els barris” ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button