EUPV denuncia el tancament de totes les biblioteques municipals les vesprades de juliol i setembre

Rosa Albert: “Lamentem que per al govern municipal seguisca sense ser una prioritat el servei públic fonamental que es presta als barris a través de la xarxa de biblioteques municipals”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat que igual que en anys anteriors, l’equip de govern de l’Ajuntament de València tancarà totes les vesprades del mes de juliol i setembre i de la pràctica totalitat de les biblioteques municipals de la ciutat durant el mes d’agost. En concret, l’Ajuntament de València baixa la persiana de 22 de les 33 biblioteques existents a València durant el mes que més veïnes i veïns de la ciutat gaudeixen de les seues vacances, sense oblidar als i les estudiants que utilitzen aquests espais. “Resulta més que evident que malgrat els anuncis, la despesa en estudis i la promesa que s’anava a prendre com una prioritat el garantir els recursos que permeten oferir un servei públic fonamental per a la ciutat, la realitat és que no s’ha fet absolutament res”, ha lamentat Albert.

Segons es pot comprovar en la pròpia pàgina web de la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de l’Ajuntament de València, en total existeixen 33 equipaments d’aquest tipus mentre que durant el mes d’agost es tanquen 22 i es deixen obertes tan sols 9. “ Amb aquesta política es castiga a les persones que, per motius varis, es queden en la ciutat, especialment per a aquelles persones que viuen en els barris més afectats per la crisi” ha manifestat Albert

“ És més que evident que existeix un dèficit de personal i de recursos que garantisca la prestació en condicions d’aquest servei i desgraciadament no ha sigut la prioritat de l’anterior equip de govern treballar a implementar solucions i recursos” ha incidit la dirigent d’esquerres .

El repartiment de biblioteques que romandran obertes en la ciutat, provocarà que molts barris de la ciutat es troben sense aquest servei, i que hagen de desplaçar-se quilómetres per a trobar la biblioteca més pròxima.

La formació d’esquerres ha tornat a demanar al nou equip de govern que siga sensible, a més, amb els centenars d’estudiants de la ciutat de València que aprofiten

aquests mesos per a preparar treballs i oposicions i no tenen altres llocs que anar per a estudiar que a les biblioteques públiques municipals. “ Demanem, una vegada més, que es destinen els recursos necessaris per a pal·liar aquest dèficit i que es demostre que aquest govern aposta per la cultura i garanteix l’accés de la mateixa a tots els barris de la ciutat” ha finalitzat Albert

Show More

Related Articles

Back to top button