EUPV demana al nou Ajuntament que aposte pel moviment veïnal i facilite la seua feina

Rosa Albert: “És lamentable que les Associacions veïnals hagen de tancar els seus locals i no puguen desenvolupar la seua tasca en condicions dignes”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat, en el marc de la XXIX Setmana Ciutadana, que s’està desenvolupant aquests dies en la nostra ciutat, la situació que estan travessant algunes associacions veïnals. Rosa Albert ha demanat al nou Ajuntament, recentment constituït, que s’implique en el moviment veïnal i que els facilite el seu treball.

“A l’Ajuntament que acaba de constituir-se i al seu Alcalde li demanem que aposte pel moviment veïnal com a pilar de la participació ciutadana i açò passa, al nostre judici, per facilitar-los la seua tasca posant a la seua disposició, si cal, locals municipals, agilitar tràmits burocràtics o implementar ajudes econòmiques perquè puguen desenvolupar la seua funció en condicions dignes. És incomprensible que algunes associacions hagen de tancar per no disposar d’un local on reunir-se” ha dit.

La dirigent de la formació d’esquerres ha posat l’exemple de l’Associació de Veïns de Malilla que a les xarxes socials anunciava el tancament definitiu dels seus locals per no poder fer front al pagament del lloguer. “Malilla és un exemple del que, lamentablement, està ocorrent en la nostra ciutat. Moltes associacions socials, esportives, culturals o veïnals de barri no poden exercir en condicions les seues activitats perquè no tenen un local social. Des d’EUPV entenem que la participació ciutadana es construeix recolzant aquestes iniciatives i posant a la seua disposició els recursos necessaris” ha incidit.

Rosa Albert ha volgut recordar que una bona part de la història de la ciutat no s’entén sense el moviment veïnal que ha sigut la veu de les demandes ciutadanes tant en la dictadura com en democràcia “Hem celebrat el 40 aniversari de la constitució dels Ajuntaments democràtics però cal recordar que associacions com la de Benimaclet enguany celebra el seu 45 aniversari. En aquests anys, les associacions veïnals han canalitzat des de demandes emblemàtiques per a la ciutat com el llit del riu, el Cabanyal o el Parc Central però també les dotacions per als barris, la millora de l’accessibilitat o simplement arreglar un clot “ ha manifestat.

En aquest sentit la portaveu d’EUPV en la ciutat de València ha incidit en la necessitat d’aprofundir en la democràcia participativa i en la funció que tenen les associacions veïnals. “ Estem en l’era digital en la qual tot es resol via telemàtica, no obstant açò la proximitat és un element que ha de posar-se en valor i ací les associacions juguen aqueix paper d’interlocució directa amb veïns i veïnes. Per açò entenem que l’Ajuntament no ha de deixar de costat el moviment veïnal enfront de noves formes d’associacionisme” ha explicat.

Rosa Albert ha recordat que la seua formació ha vingut defensant una democràcia participativa real, que no defraude a veïns i veïnes, que els faça còmplices de les decisions que es prenguen a nivell de barri i de ciutat i açò passa per treballar amb els organitzacions veïnals i ciutadanes, és a dir per la cogestió. “Si realment volem canviar el model de ciutat necessitem un teixit social estructurat i organitzat, no clientelista que puga complir dignament les seues finalitats” ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button