EUPV valora críticament la moció presentada per a declarar a Benimàmet com a entitat local menor

José Simón: “Esquerra Unida ha sigut l’única organització política que ha demostrat amb fets que aposta per l’ELM”

Tito Alapont: “Presentar una moció en lloc d’executar-ho directament ens sembla més un acte electoralista que una vertadera voluntat política”

José Simón, el militant d’EUPV la sol·licitud del qual , de l’any 2008, pot permetre la conversió de Benimàmet en entitat local menor, s’ha pronunciat sobre aquesta situació que el govern municipal segueix paralitzant. “Esquerra Unida ha sigut l’única organització política que ha demostrat a través dels fets que creu fermament en la conversió de la pedania en entitat local menor. Lamentem que altres forces polítiques com el PSOE o Compromís vulguen ara penjar-se medalles quan, podent haver dut a terme aquesta conversió, s’han limitat a posar traves i generar confusió entre els veïns i veïnes de Benimàmet”,  ha dit. 

En aquest mateix sentit, Tito Alapont, membre de la direcció  d’Esquerra Unida a València i candidat a l’Ajuntament, ha recordat que el govern municipal podria haver realitzat la conversió d’ofici des del primer moment. “Com sempre hem dit, la llei permet al Ple de l’Ajuntament iniciar i resoldre el procés d’ofici, però la realitat és que arribem  a les eleccions municipals i els veïns i veïnes de Benimàmet seguiran  sense poder triar als seus propis representants. Hi ha hagut un greu incompliment que podria bloquejar definitivament les aspiracions de Benimàmet si no aconseguim reeditar un govern progressista en el qual, ara sí, puga estar Esquerra Unida”, ha afegit Alapont. 

Tal com explica la moció presentada per l’equip de govern en el ple de l’Ajuntament, la documentació presentada en 2008 per José Simón i que feia referència a la iniciativa duta a terme per un molt important nombre de veïns i veïnes a través de la Comissió Promotora Benimàmet Poble, permet que la conversió en entitat local menor puga fer-se amb totes les garanties jurídiques i totes les competències, en haver-se realitzat abans del canvi legislatiu de 2013 amb l’anomenada Llei Montoro. De fet, el coordinador del col·lectiu d’EUPV en Benimàmet porta més de deu anys presentant documentació a l’Ajuntament i portant aquesta qüestió a cada ple de la Junta de Districte, fet que ara s’ha manifestat com a decisiu per a aconseguir-ho. “ Estem molt satisfets perquè el treball de tants anys puga donar per fi els seus fruits, i cal posar el valor l’esforç dels veïns i veïnes que han bolcat la seua il·lusió en aquesta causa” , ha dit Pepe Simón, qui ha afegit que “ara a les portes de les eleccions, tots els polítics volen pujar-se al carro de l’entitat local menor quan sol EUPV ho ha tingut clar des del principi com a organització política i per açò sempre hem barallat amb fets reals aquesta qüestió al costat dels companys i companyes de Benimàmet Poble i la resta de veïns”.

Per la seua banda, Tito Alapont ha destacat: “Sabem que amb la dreta no anem a poder comptar-hi , però que el govern municipal es limite a presentar una moció en lloc d’executar-ho directament, i que a més açò arribe tan tard, una vegada esgotada la legislatura, ens sembla una pantomima plena d’excessiu oportunisme electoral”.

Serveis públics i millors condicions de vida

Finalment, Alapont ha destacat el vertader objectiu d’aquesta lluita, que no és un altre que l’aposta real per la descentralització, la democràcia participativa, la millora dels serveis públics i unes millors condicions de vida per als veïns i veïnes. “ Aquelles persones que coneixem ben bé Benimàmet sabem que aquesta és una qüestió que compta amb el suport majoritari del poble però, encara que és un primer pas molt important —ha recordat—, no hi haurà res a celebrar si aquesta nova situació no ve acompanyada per una remunicipalització de serveis que protegisca als treballadors i treballadores i que permeta uns serveis públics de qualitat i efectius per a la ciutadania. Per açò, serà decisiu que en el pròxim Ajuntament de València hi haja representants d’Esquerra Unida perquè, a diferència d’aquesta última legislatura, sí es duguen a terme polítiques reals d’esquerra transformadora”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button