EUPV reclama al govern municipal que rectifique i replantege la primera transferència del pacte d’estat contra la violència masclista

Rosa Albert: “Les destinatàries prioritàries d’aquests recursos han de ser les dones víctimes de la violència masclista que durant anys han sigut ignorades per les diferents administracions”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la Ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat el seu rebuig al fet que la destinació triada pel govern municipal de la primera transferència realitzada pel govern central per a fer front a la violència masclista, en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, no haja sigut dirigida íntegrament a les víctimes. “No es tracta de no recolzar que es destinen els recursos públics necessaris a la reinserció i a l’educació; es tracta de reconèixer i compensar a les dones que durant anys han sigut invisibilitzades per les diferents administracions”, ha explicat Albert.

Per a Albert, és incomprensible que després d’anys de lluita de les organitzacions polítiques progressistes i fonamentalment del moviment feminista, que va aconseguir amb la seua mobilització que finalment l’any 2017 fóra aprovat el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, la primera ajuda que es rep per a lluitar contra aquesta xacra no es destine a les víctimes.

La dirigent d’esquerres ha afirmat que “durant aquesta legislatura la ciutat ha comptat amb una regidoria específica d’igualtat i polítiques inclusives, fet que, des d’Esquerra Unida, valorem molt positivament., per això es fa més incomprensible aquesta decisió. Més enllà de les valoracions polítiques partidistes que es puguen fer, en aquest cas s’hauria d’haver comptat amb el consens de les entitats que treballen amb les víctimes”.

Per a Rosa Albert “la participació i implicació del moviment feminista juntament amb les administracions públiques, per a acabar amb les violències masclistes i els feminicidis és fonamental”  — i ha conclòs— “ En aqueix sentit estem convençudes que es rectificarà a temps i es consensuarà la destinació d’aquesta insuficient però necessària ajuda”.

Show More

Related Articles

Back to top button