EUPV demana al govern municipal que onege la bandera feminista en la balconada de l’Ajuntament de València

Rosa Albert:  “ Hem de fer real la igualtat efectiva entre homes i dones i visibilitzar la lluita de les dones per aconseguir-la”
 

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat avui al govern municipal que durant aquesta setmana la bandera feminista presidisca la balconada de l’Ajuntament com a mostra de suport a la vaga feminista convocada per a aquest 8 de març. “Fer onejar la bandera no ha de quedar-se com un acte aïllat i simbòlic sinó que ha de representar el compromís de l’administració pública en la implementació de polítiques d’igualtat que corregisquen les desigualtats i les situacions de vulnerabilitat en les quals les dones es troben en  la seua quotidianitat”,  ha manifestat. 

Tal com ha recordat la dirigent de la formació d’esquerres aquesta jornada de vaga té un caràcter internacionalista atès que  hi ha actes  convocats arreu del món donant així continuïtat a les accions iniciades en anys anteriors i   fent palesa la  visibilitat de la força  i la lluita feminista. “ Aquesta  és una jornada de record per aquelles dones que un 8 de març de 1908 van perdre la seua vida a la fàbrica Cotton de Nova York , però sobretot és una mirada de present i de futur, una aposta per aconseguir una societat lliure, d’igual a igual   i on mai més ningú mire cap a un altre costat” ha declarat.

Rosa Albert ha volgut tenir un record per a les dones víctimes de la violència de gènere , al seu judici, una xacra que cal eradicar. “Com societat no ens podem permetre la mort de cap dona més. Hem de posar en la centralitat social el discurs i les propostes feministes i atacar d’arrel les causes que generen aquesta violencia” ha incidit.

La coordinadora d’EUPV a València ha fet un repàs d’algunes de les causes estructurals que situen a les dones en una situació de vulnerabilitat  com ara la bretxa salarial o l’assumpció d’alguns treballs relacionats amb la llar i la cura i atenció de majors. “Cal fer unes polítiques públiques fortes  que corregisquen aquestes desigualtats i assumir per part de les administracions públiques, a través dels seus serveis socials de gestió directa, aquests treballs que a hores d’ara recauen en les dones”, ha manifestat.

Finalment  Rosa Albert  ha animat a la participació en els diferents actes convocats en aquests dies. “ Des d’EUPV fem una crida a la participació en la vaga i en actes i mobilitzacions. No ens podem permetre ni un pas enrerre. Hem de seguir avançant amb força”, ha sentenciat.

Show More

Related Articles

Back to top button