EUPV  fa una crida a la responsabilitat del govern municipal per a desbloquejar la situació en l’EMT

Rosa Albert: “Cal un acord que respecte els compromisos adquirits, que no supose un retrocés en els drets laborals, i que permeta el millor servei de transport públic a la ciutadania

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha fet una crida a la responsabilitat a la direcció  de l’EMT i als responsables polítics per a donar una solució a la situació de bloqueig que està ocasionant els aturs en el servei públic d’autobús. Tal com ha explicat la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat, “cal que s’aconseguisca un acord que respecte els compromisos adquirits des de la delegació de Mobilitat, que no supose un retrocés  en els drets laborals dels treballadors i treballadores, i que permeta el millor servei de transport públic a la ciutadania” . 

Tal com ha recordat la portaveu de l’organització d’esquerres, aquesta situació de bloqueig afecta a més d’1.500 treballadors i treballadores de l’empresa municipal de transport i està ocasionant, a més, un important perjudici als usuaris de l’EMT. “ la direcció de l’empresa i els responsables polítics haurien d’atendre a les propostes dels sindicats com una oportunitat per a millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores així com per a millorar la qualitat del servei de transport públic en la ciutat” , ha assenyalat Albert, qui ha recordat a més la necessitat de concretar qüestions com la definició dels nous llocs, el nombre de noves places que permeta el compliment de l’acord o la viabilitat econòmica i pressupostària del mateix.

Els desacords en les jubilacions i prejubilaciones han motivat els aturs en l’EMT que estan tenint lloc aquests dies. A açò se sumen les reivindicacions dels sindicats sobre segona activitat per a prejubilats i prejubiladas amb dificultats físiques, o el descans del 15% del temps en els trajectes. “ Des d’un govern d’esquerres no pot negar-se la negociació de les condicions laborals en una empresa pública i, molt menys, fer responsables als treballadors i treballadores del perjudici ocasionat als viatgers. És obligació de l’equip de govern municipal donar una  solució a aquesta situació sense que supose un pas arrere en els drets laborals”, ha dit Rosa Albert.

La coordinadora d’EUPV València ha remarcat a més la necessitat de cuidar el transport públic, i en concret de l’EMT, en la ciutat.  “El Partit Popular va deixar una EMT sense personal, amb una xarxa obsoleta d’autobusos . Aquest acord hauria de permetre seguir avançant en la millora del servei públic de transport” , ha manifestat Albert, qui ha postil·lat: “Si volem canviar la percepció de la ciutadania i que aquesta aposte decididament pel transport públic cal garantir un servei públic eficaç, accessible a tots els barris i amb una reducció del temps d’espera, sense que açò es faça a costa de les conductores i conductors sotmesos ja a una alta pressió”, ha conclòs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button