EUPV alerta sobre l’augment del preu de l’habitatge que segueix afectant als col·lectius més vulnerables

Rosa Albert: “És  urgent desenvolupar polítiques efectives que permeten assegurar el compliment de la funció social de l’habitatge”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha insistit en la urgent necessitat de promoure polítiques efectives que reconeguen l’habitatge com un dret bàsic de les persones. Aquesta mateixa setmana s’han conegut algunes dades que situen a la ciutat de València al capdavant de la pujada del preu de l’habitatge i els lloguers, fins i tot per sobre de Madrid o Barcelona. A aqueix respecte, Albert ha recordat que l’Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, ha d’actuar de manera decidida per a pal·liar aquesta situació. 

En aquest sentit, la coordinadora d’EUPV en la ciutat ha recordat les dades de l’Estudi sobre la situació de l’habitatge públic presentats recentment pel Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, que indica que el parc públic d’habitatges és insuficient per a atendre a les persones en situació o risc d’exclusió social, especialment en capitals de província com València.

Per a Rosa Albert, “és urgent desenvolupar polítiques efectives que permeten assegurar el compliment de la funció social de l’habitatge”. “A més de la paralització dels desnonaments o les pressions sobre la llei hipotecària— ha dit—, és prioritari promoure més habitatge social des de l’Ajuntament i intervenir de manera decidida sobre els habitatges buits a través de taxes públiques que reduïsquen l’especulació i aquesta escalada de preus que és inassumible per a la majoria de les famílies”.

Així mateix, ha incidit en la importància de desenvolupar altres actuacions com les ajudes a la rehabilitació, el lloguer a preu social, la promoció d’habitatge protegit a preu assequible, la inclusió de clàusules socials efectives en qualsevol pla urbanístic que es desenvolupe en la ciutat o l’establiment de contingents específics per als col·lectius en situació més vulnerable.

La coordinadora d’Esquerra Unida a València ha destacat a més que aquesta situació s’està agreujant en els barris perifèrics de la ciutat, sent Rascanya, l’Olivereta, Camins al Grau i Poblats del Nord alguns dels districtes on més ha pujat el preu de la compravenda i els lloguers.

 

Show More

Related Articles

Back to top button