EUPV defensa una mobilitat planificada per al centre històric de València

Rosa Albert: “El centre de la ciutat necessita solucions sostenibles centrades en les persones i que ajuden a revitalitzar el petit comer”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha referit a la situació generada en el centre històric de la ciutat a partir dels talls  de carrers i canvis en línies d’EMT planificats per a aquests dies. “ Des d’ Esquerra Unida sempre hem apostat per les zones per als vianants i el desenvolupament mediambiental, però açò ha de realitzar-se a partir d’una política de mobilitat planificada, amb alternatives que siguen sostenibles tant per a veïns i veïnes com para comerciants”, ha dit Rosa Albert. 

La coordinadora d’EUPV en la ciutat ha destacat la importància de “ fer que l’espai públic siga ocupat per vianants desplaçant el vehicle particular privat” . Però,” per això —ha afegit— és necessari desenvolupar alternatives, com a aparcaments dissuasoris al voltant del centre o una aposta clara per un transport públic modern i de qualitat”.

Plaça Ciutat de Bruges  i entorn del Mercat central

En aqueix sentit, Albert ha fet esment al recentment inaugurat pàrquing de Ciutat de Bruges que ha suposat, en primer lloc, “una  oportunitat perduda per a avançar en un model de plaça en la ciutat que s’allunye de la tradicional estructura de gran rotonda i aposte realment per les zones verdes i els espais per a les persones tal com s’havia reivindicat”.

Així mateix, ha dit la coordinadora, “la reserva de places d’aquest pàrquing no respon a les necessitats ni de veïnat ni de comerciants, ja que ni s’aborda la restricció planificada del tràfic ni es dóna solució a les necessitats del Mercat Central ni dels petits comerços del centre històric” .

“Dissortadament —ha afegit Rosa Albert—, sembla que al govern municipal solament li ha preocupat la urgència de l’engegada del pàrquing per a aparentment complir els terminis sense tenir dissenyades les alternatives per a les persones que viuen o es desplacen allí, ni per al comerç del centre històric, que necessita solucions sostenibles per a mantenir-se”  ha dit la responsable d’Esquerra Unida en la ciutat.

Transport públic

Rosa Albert ha remarcat a més la importància de millorar les freqüències de pas dels autobusos, amb un temps d’espera molt menor, més coordinat i millor comunicat. També ha reclamat que el servei nocturn de l’EMT s’amplie i millore.  “Si volem canviar la percepció de la ciutadania i que aquesta aposte decididament pel transport públic cal garantir unes freqüències de pas raonables i un servei nocturn més àgil. A més, aquesta millora de la freqüència no ha de fer-se a costa de les conductores i conductors sotmesos ja a una alta pressió. Per tant, caldrà replantejar-se la política de recursos humans perquè les conseqüències no siguen unes pitjors condicions laborals” . Albert ha assenyalat a més la necessitat de renovar la flota de l’empresa pública així com de modificar la política de preus.

Així mateix, la coordinadora d’EUPV València ha incidit en la necessitat d’un programa contracte amb l’Estat— com tenen altres grans ciutats—, però també amb la Generalitat, per a poder oferir un servei de transport públic adequat i modern per a València i la seua àrea metropolitana. Tal com ha recordat Rosa Albert, la ciutat de València atrau a un gran nombre de persones de l’àrea metropolitana a les quals hem de facilitar l’accés. “ Així  doncs, el servei de transport públic ha d’adequar-se a aquest estatus si volem potenciar-ho enfront del transport privat. Per açò hauria d’aprofitar-se la sintonia política de les tres administracions per a reclamar més inversions en matèria de transport” , ha dit.

Per a concloure, Albert ha insistit en la importància d’un pla adequat i actualitzat de mobilitat i un transport modern, que  “permetrien no solament potenciar l’ús i gaudi de la ciutat per les seues veïnes i veïns sinó també contribuir a un desenvolupament sostenible de la mateixa”.

Show More

Related Articles

Back to top button