EUPV aposta per un vertader corredor verd que unisca el Túria amb l’Albufera

Rosa Albert: “Posar en marxa la ZAL és fer prevaldre, una vegada més, els interessos econòmics  sobre les persones”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre l’acord aconseguit entre l’Autoritat Portuària, Generalitat i Ajuntament per a reactivar la ZAL del Port de València. “La proposta que hem conegut s’assembla més a un retoc cosmètic que a una aposta per un corredor realment verd, lliure d’activitats econòmiques i que conserve un dels nostres senyals d’identitat com és l’horta. Aquesta és una decisió, com a mínim, poc afortunada”, ha manifestat Albert.

La dirigent d’esquerres ha explicat que quan es va triar La Punta per a l’expansió del Port de València en lloc d’altres opcions es va fer un dany irreparable no solament al territori sinó principalment per a les persones, com va reflectir en el seu moment l’informe elaborat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València. “Per això, no entenem que aquest govern faça seus els criteris del PP que van servir per a desallotjar La Punta violentant drets humans. Trobem a faltar més valentia d’aquest govern per a desenvolupar  unes altres opcions”,  ha manifestat Albert, qui ha afegit que  “les xifres d’aquests últims anys demostren que la ZAL de la Punta no és essencial per al creixement de l’activitat econòmica del Port de València”.

La portaveu d’Esquerra Unida a València ha reivindicat un model de ciutat per al present però també pensant en el futur, on l’anomenada infraestructura verda jugue un paper en el disseny urbanístic i del territori i ajude a pal·liar els efectes del canvi climàtic en la ciutat. Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat però també una funció de socialització, i ha assenyalat que aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat. “Hem defensat una línia costanera integrada que abaste tot el litoral del terme municipal. Per a Esquerra Unida, recuperar La Punta significa fer un pas a més: obrir una possibilitat de poder realiztar un vertader corredor verd que vaja des de l’ Albufera al Túria”, ha incidit.

Show More

Related Articles

Back to top button