EUPV aposta per un PAI de Benimaclet que connecte la ciutat i l’horta d’una manera amable

Rosa Albert: “El govern municipal ha de defensar un urbanisme no especulatiu  que estiga lligat a l’interés general”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha referit a la previsió d’edificabilitat del PAI de Benimaclet i ha reclamat que l’Ajuntament  revise els paràmetres d’edificablitat i que garantisca una transició amable entre l’horta i la ciutat. “ La política urbanística especulativa i depredadora del PP ha portat  a la nostra ciutat a una pèrdua de la seua identitat. Preservar l’horta i recuperar-la com a signe de la nostra cultura i identitat és una obligació que aquest govern no pot defugir” ha destacat Rosa Albert — i ha afegit— “ i això passa, al nostre parer, per la reducció de l’edificabilitat”.

Albert ha explicat que per a Esquerra Unida els criteris d’edificabilitat han d’ajustar-se als moments actuals i amb previsió de futur i del model de ciutat que es vol defensar i ha recordat que el pla compta amb 24 anys i les circumstàncies ara no són les mateixes que llavors. En eixe sentit, ha posat l’èmfasi en les previsions demogràfiques “ la nostra ciutat no creix tant, d’una banda, i d’altra hem de ser capaços de posar límits a eixe creixement que s’ha de fer de manera sostenible”, ha manifestat.

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha destacat que la seua formació sempre ha estat en contra de l’urbanisme agressiu i depredador, defensant l’horta i posicionant-se des d’un principi en contra del model urbanístic que suposava el PAI Benimaclet Est. “En el seu moment, en 1994, vam presentar al·legacions per considerar que l’edificabilitat era excessiva  i perquè atemptava contra l’horta. 24 anys després continuem defensant un urbanisme integrador, no agressiu i respectuós amb l’entorn”, ha manifestat Albert.

La portaveu de la coalició d’esquerres  ha volgut incidir en les reiterades propostes de la seua formació durant anys perquè la urbanització del PAI passara a ser controlada directament per l’Ajuntament a través d’AUMSA com a agent urbanitzador públic. “Si açò haguera sigut així —ha destacat Albert— el projecte s’estaria desenvolupant des d’una òptica molt diferent, anteposant els interessos socials per davant dels especulatius”.

Finalment Rosa Albert ha reiterat el compromís d’EUPV en la transformació de la ciutat basada en un creixement dels barris d’una manera integradora i que delimite claramente els límits d’eixe creixement garantint la protección de l’espai periurbà i que compte amb les persones afectades. “ Els veïnes i veïnes de Benimaclet—ha dit Albert—són un exemple a seguir  per la seua implicació i la generació de propostes que l’Ajuntament no hauria de desoir abans de donar el seu vistiplau definitiu”.

Show More

Related Articles

Back to top button