EUPV demana a l’Ajuntament fermesa davant la concessió del Ministeri al Sidi Saler

 Rosa Albert: “El govern municipal ha de mantenir-se ferm i defensar els interessos generals i garantir la regeneració de la costa”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha qualificat com “una dolenta noticia” la decisió del Ministeri de Medi Ambient d’aprovar la concessió que permetrà reobrir l’hotel Sidi Saler i ha demanat fermesa a l’equip de govern. “Els partits que estan governant en la ciutat s’han manifestat en diverses ocasions a favor de l’enderrocament de l’hotel. Des d’Esquerra Unida compartim aquesta posició i li demanem a l’equip de govern municipal que es mantinga ferm en les seues conviccions i amb la legalitat en la mà faça tot el necessari perquè l’hotel no puga tornar a obrir” , ha assenyalat Rosa Albert.

Per a EUPV aquesta notícia suposa un pas enrerre en l’intent de regenerar la costa valenciana i del cordó dunar d’El Saler que s’havia iniciat amb el desmantellament del poliesportiu i l’enderrocament de la fàbrica Plexi. “L’hotel — ha destacat Albert — és un símbol desafortunat de la urbanització en un Parc Natural com és l’Albufera. Reobrir aquest hotel significa normalitzar una activitat econòmica incompatible i insostenible amb els valors naturals de l’Albufera”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha explicat que els informes municipals desaconsellen la reobertura de l’hotel tant per les altures que superen les permeses com pels danys mediambientals que ocasionaria, a més d’anar en contra de la normativa de protecció del Parc Natural. “ els interessos privats no poden prevaldre sobre el bé general. La solució per al Sidi no és una altra que l’expropiació i l’enderrocament” ha manifestat Albert.

Finalment Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la recuperació del litoral valencià com a element identitari de la nostra cultura marítima, així com pel seu valor mediambiental i ha recordat que al juliol del 2017 el diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto, va presentar una PNL en la qual s’instava al Govern a denegar la concessió administrativa de l’hotel Sidi Saler. “ Dissortadament  aquesta PNL no ha tirat endavant i avui ens trobem amb una possibilitat de reobertura. Des d’Esquerra Unida mantenim el nostre compromís i voluntat política de seguir lluitant per la regeneració dunar i una línia de costa lliure d’agressions mediambientals” ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button