EUPV reclama una solució al PAI de Benimaclet que aposte per les propostes veïnals

Rosa Albert: “El govern municipal ha de defensar un urbanisme no agressiu, amb reducció de l’edificabilitat i integració entre horta i barri”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha referit a la situació actual de la urbanització del PAI de Benimaclet, que segueix pendent d’execució des de fa 24 anys condemnant al barri a no poder tenir equipaments tan necessaris com parcs, centres per a les persones majors o espais educatius, esportius i soci-culturals. “Venim d’una política urbanística del PP basada en traure el màxim de beneficis en mans privades i, ara, no es pot malgastar l’oportunitat d’engegar un projecte sorgit de la participació veïnal i on s’aposta per un urbanisme menys agressiu, amb integració entre horta i barri, i on l’edificabilitat es reduïsca notablement”, ha destacat Rosa Albert.

Aquesta mateixa setmana, EUPV València ciutat s’ha reunit amb la Junta Directiva de l’Associació Veïnal de Benimaclet per a tractar sobre el PAI Benimaclet Est. En aquesta reunió, Rosa Albert ha recordat que Esquerra Unida sempre ha recolzat —des de l’aprovació del PAI en 1994— la posició de l’associació veïnal del barri. Així mateix, ha informat sobre les mocions dutes a terme des dels grups municipals d’Esquerra Unida en les diferents legislatures, on sempre s’ha defensat l’aposta per l’agent urbanitzador públic, la reducció de l’edificabilitat o la revisió del model urbanístic.

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha recordat les reiterades propostes de la seua formació durant anys perquè la urbanització del PAI passara a ser controlada directament per l’Ajuntament a través d’AUMSA com a agent urbanitzador públic. “Si açò haguera sigut així —ha destacat Albert— la negociació entre l’associació veïnal i l’agent urbanitzador s’estaria desenvolupant des d’una òptica molt diferent, anteposant els interessos socials per davant dels especulatius”.

Aposta per la participació real

La coordinadora d’EUPV València ha reiterat així mateix el suport a la proposta de projecte urbanístic plantejat des del Concurs d’Idees organitzat per l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, així com pels tallers Benimaclet és Futur organitzats pel propi Ajuntament.

“El govern municipal no hauria de desoir les propostes desenvolupades pels propis veïns i veïnes i que el mateix Ajuntament ha impulsat fins a aconseguir un PAI més sostenible, on l’edificabilitat no distorsione amb el nucli històric del barri i on el patrimoni cultural i arquitectònic del que va ser horta siga respectat i recuperat”,  ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button