EUPV reclama més inversions en els Pressupostos de l’Ajuntament de València per a 2019

Rosa Albert:  “ Trobem a faltar, novament, més inversió en habitatge públic, ajudes d’emergència, neteja, jardineria o en augment de la plantilla pública”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, s’ha pronunciat sobre el pressupost de l’Ajuntament per a 2019, ara mateix en període d’exposició pública. En aqueix sentit, Albert ha explicat que es tracta d’uns pressupostos insuficients quant a les partides relatives a serveis públics i socials, a més de ser poc realistes respecte a les obres i projectes a desenvolupar. 

“Des d’ Esquerra Unida sempre hem exigit més inversions en qüestions com a habitatge públic, ajudes d’emergència, manteniment, neteja, jardineria… i de nou tornem a trobar a faltar l’atenció que mereixen aquestes qüestions en el pressupost presentat pel govern municipal de cara al pròxim exercici. Esperem que abans de l’aprovació definitiva es modifiquen aquestes partides”  ha destacat Rosa Albert, que també ha recordat la necessitat de  “un augment de la plantilla pública, que segueix sent insuficient”.

Així mateix, la coordinadora d’EUPV en la ciutat ha assenyalat que  “moltes de les inversions plantejades en els exercicis anteriors no s’han executat, i la paralització existent en contractació farà que la majoria de les inversions incloses per a 2019 no es puguen executar, per la qual cosa trobem a faltar uns pressupostos que siguen més realistes”.

Finalment, Rosa Albert s’ha referit a la qüestió concreta de l’aigua, que segueix sent a València significativament més cara que en altres ciutats. En aqueix sentit, la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha reiterat que des d’EUPV s’entén l’aigua com un servei bàsic i un dret fonamental, per la qual cosa no pot estar condicionat pels interessos d’empreses privades. “ Apostem  per la remunicipalització del servei de l’aigua i per l’incentivament d’un consum responsable i sostenible a través d’unes tarifes justes que prevalguen realment l’estalvi en el consum de l’aigua. Mentrestant, falta una partida pressupostària des de serveis socials que permeta bonificar els rebuts de l’aigua a aquelles persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”, ha finalitzat.

 

Show More

Related Articles

Back to top button