EUPV exigeix que es paralitze la privatització de Fira València

Rosa Albert: “Els partits en el Govern municipal tenen l’obligació política i moral de mantenir i fer possible el control públic de la gestió de Fira València”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha exigit que es paralitze el procés de privatització de Fira València, després que el comitè executiu de la Fira —organisme el patronat del qual presideix l’alcalde Joan Ribó— haja aprovat encarregar un estudi a una consultora per a incorporar socis privats.

“Amb la modificació estatutària aprovada, el sector privat podrà ser el soci majoritari de Fira València, la qual cosa suposa la privatització de la institució en contra dels compromisos adquirits per partits que es diuen a si mateixos d’esquerres però que actuen com ho faria la dreta”, ha dit Rosa Albert.

La coordinadora d’EUPV en la ciutat ha recordat que els partits en el Govern municipal tenen l’obligació política i moral de mantenir i fer possible el control públic de la gestió de Fira València, defensant la transparència i l’aplicació de la llei de contractes del sector públic en la institució.

Rosa Albert ha insistit que la qüestió del deute no pot ser l’excusa per a forçar la privatització de la Fira.  “La pèssima gestió en els anys del Partit Popular, la corrupció i  l’amiguisme amb altres empreses va ser el que va enfonsar a Fira València ocasionant l’acomiadament de dos terços de la plantilla i un deute milionari que han hagut d’assumir els valencians i les valencianes. No podem consentir que una vegada més se socialitzen les pèrdues i es privatitze la gestió”, ha assenyalat la coordinadora, qui ha afegit a més que “ és inadmissible que s’inicie la privatització després de subrogar-se el deute perquè siga assumida pels contribuents”.

Esquerra Unida sempre ha considerat que Fira València necessita i mereix un projecte de futur arrelat en la nostra economia, a les empreses valencianes i que genere sinèrgies per a un nou model productiu de qualitat i sostenible. “ Per això, ha de mantenir-se la gestió i el control públic de la mateixa, per a garantir els interessos generals i articular la participació de la societat en la Fira”  ha concòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button