EUPV aposta per una dinamització real de l’ocupació pública en la ciutat de València

Rosa Albert: “Els plans d’ocupació han de dirigir-se a millorar els serveis i a assegurar treball estable i digne als col·lectius més vulnerables”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha valorat l’oferta d’ocupació pública aprovada per l’Ajuntament de València. “Valorem positivament la nova oferta d’ocupació pública, però seguim trobant a faltar plans d’ocupació que realment es dirigisquen a millorar els serveis públics així com a assegurar una ocupació estable i de qualitat als col·lectius en situació vulnerable”, ha dit Rosa Albert. 

Per a la coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, “és molt positiu que s’aproven noves ofertes d’ocupació pública des de l’Ajuntament, però no pot obviar-se que les mesures desenvolupades fins al moment són clarament insuficients o senzillament es queden a mig camí”.

En aqueix sentit, Rosa Albert ha destacat que l’oferta aprovada no implica un augment de la plantilla en la majoria dels casos, qüestió que seria fonamental per a millorar els serveis a la ciutadania. “és molt positiu consolidar llocs de treball en l’administració municipal, però continuen deixant-se molts llocs sense cobrir i açò es tradueix en falta de resposta a la ciutadania”, ha assenyalat la portaveu de l’organització d’esquerres.

De la mateixa manera, la coordinadora d’EUPV València ha assenyalat que “és de vital importància que l’Ajuntament cree unes bases per a fer de manera contínua Plans d’Ocupació destinats a les persones en situacions més vulnerables o amb més dificultats per a trobar treball, com a dones, jóvens, persones aturades de llarga durada, majors de 55 anys, persones amb diversitat funcional… i aqueixa—ha afegit Albert— és una qüestió que seguim trobant a faltar en aquesta oferta d’ocupació pública”.

Remunicipalización de serveis i ocupació pública

Tal com ha destacat Rosa Albert, “Esquerra Unida sempre ha defensat que el sector públic ha de ser el motor principal de l’economia i fomentar la creació d’ocupació real, estable i de qualitat. Per a açò, ha d’augmentar l’oferta de llocs de treball com a element dinamitzador de l’economia mentre s’atén a més a les necessitats socials reals”.

“Per això— ha continuat Albert— apostem per la remunicipalització de serveis públics com la neteja, l’enllumenat, els serveis socials i esportius, etc. que van ser privatitzats o externalitzats, ja que, a més de millorar la prestació d’aquests serveis a la ciutadania, permetrà assegurar unes condicions laborals justes i dignes”.

Propostes contra la desocupació

“Les propostes d’Esquerra Unida— ha destacat la coordinadora a València— es basen en una lluita real i activa contra la desocupació, per a generar un canvi radical en les polítiques econòmiques i laborals que s’han vingut aplicant en la ciutat des dels anys del Partit Popular. Per açò defensem un observatori municipal que coordine la informació disponible i ajude al disseny de polítiques laborals, dinamitzant i intervenint directament, promocionant iniciatives públiques, impulsant el desenvolupament tecnològic sostenible, combatent la intermediació privada que contribueix a la precarietat laboral, fomentant l’economia social i el cooperativisme, fomentant la creativitat de les empreses i recolzant a les Pimes”.

Així mateix, Rosa Albert ha destacat la rellevància d’impulsar polítiques actives, com el desenvolupament de nous jaciments d’ocupació, aplicant la Llei de Dependència, complint amb el manteniment dels barris, la rehabilitació d’edificis o la millora de l’eficiència energètica, entre d’ altres. “Es tracta de qüestions bàsiques encaminades en general a l’atenció de les persones i que des de l’Administració municipal han d’impulsar-se per a generar ocupación”, ha dit.

Per a concloure, la coordinadora d’Esquerra Unida a València ha posat l’accent en la importància del desenvolupament de polítiques d’esquerra que siguen realment transformadores, que combaten els obstacles a la creació d’ocupació pública desenvolupats des de la dreta i que acaben definitivament amb les dinàmiques que encara s’arrosseguen des dels anys de govern del Partit Popular.

Show More

Related Articles

Back to top button